9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, spre campioana Germaniei

Marica, spre campioana Germaniei

Unul dintre cei doi români de la Şahtior, Ciprian Marica, vrea să părăsească echipa ucraineană. Echipa care pare cea mai interesată de serviciile lui este VfB Stuttgart.

Cazul lui Ciprian Marica, atacantul echipei Şahtior Doneţk, începe să semene cu cel al compatriotului său de la AS Roma, Cristian Chivu. Vârful „minerilor“ şi-a manifestat încă din urmă cu câteva luni intenţia de a părăsi Ucraina pentru a se afirma într-un campionat mai puternic. A intrat mai întâi pe fir chiar echipa lui Chivu, AS Roma, imediat după un meci bun făcut de Marica pe „Stadio Olimpico“ în Liga Campionilor. După ce italienii au renunţat la ideea de a-l avea pe român, de transferul lui Marica s-a arătat interesată campioana en-titre a Germaniei, VfB Stuttgart, iar apoi a intrat în tratative cu gruparea din Doneţk şi clubul englez Manchester City. Englezii au oferit chiar 12 milioane de euro pentru internaţionalul român, potrivit presei din Marea Britanie, care susţine că Marica este pe placul noului antrenor al lui City, Sven Goran Eriksson.

Şahtior ar vrea să-l păstreze pe atacantul român

 

În ultimele zile, VfB Stuttgart s-a arătat interesată din nou de serviciile lui Marica, după ce dăduse de înţeles că renunţă la negocieri şi-l achiziţionează pe ivorianul Boubacar Sanogo, de la SV Hamburg.

„Nu este un secret că noi negociem aducerea unui atacant român. Este vorba de Marica. În câteva zile vom putea şti sigur dacă va veni sau nu“, a declarat Armin Vech, antrenorul celor de la Stuttgart. Principalul obstacol în calea transferului lui Marica îl reprezintă faptul că Şahtior Doneţk nu pare prea încântată de cedarea jucătorului, care susţine, totuşi, că s-a săturat de Ucraina. Stadiul în care se află negocierile pentru transferul lui Marica a fost descris foarte bine, în urmă cu câteva zile, de Horst Heldt, managerul grupării germane: „Ucrainenii nu au nevoie de banii pe care îi oferim noi, ceea ce complică mult lucrurile. Dar jucătorul vrea să plece de la Doneţk“.

Lucescu nu-l mai foloseşte pe Marica

 

După un debut nu foarte reuşit în noul campionat al Ucrainei (1-1 pe teren propriu cu Dinamo Kiev), echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a reuşit să obţină în runda a doua o victorie categorică în deplasare, 3-0, pe terenul formaţiei Naftovyk Ukrnafta, nou-promovată în prima ligă. După o primă repriză fără goluri, dar cu multe ocazii ratate de Şahtior, polonezul Lewandowski a deschis scorul la scurt timp după pauză, în minutul 52. După numai două minute, atacantul de 19 ani, Hladkiy, care este văzut drept un înlocuitor al lui Marica, a majorat avantajul de pe tabelă şi tot el a dus scorul la 3-0 în minutul 64. Răzvan Raţ a fost titular la „mineri“ şi a rămas pe teren timp de 90 de minute, în timp ce atacantul Ciprian Marica nu a fost inclus de Lucescu în lotul pentru această partidă. Nu a fost convocat nici ultimul jucător transferat de ucraineni, italianul Cristiano Lucarelli, deoarece acesta este în urmă cu pregătirea fizică. În clasament, Şahtior Doneţk are patru puncte şi un golaveraj de 4-1, ocupând locul al treilea. Campioana en-titre, Dinamo Kiev, la care este legitimat şi Tiberiu Ghioane, a jucat, ieri, după închiderea ediţiei, cu Arsenal Kiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS