10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWobay s-a distrat cu amatorii austrieci

Wobay s-a distrat cu amatorii austrieci

Universitatea Craiova a jucat aseară cu SV Neuberg (liga a IV-a), în ultimul meci din Austria în care juveţii au întâlnit o echipă de amatori. Antrenorul Florin Cioroianu a dat prilejul şi jucătorilor care au evoluat mai puţin până acum să îşi etaleze calităţile. Ba chiar şi-a permis să improvizeze, folosindu-l pe Stoianof fundaş dreapta, în timp ce Irinel Găman a fost urcat în atac. Astfel, Ştiinţa a început în formula: Bănică – Stoianof, Gărgălie, Curteanu – Dilevski, Săceanu, Gîrlă, Velcovici – I. Găman, Pîrvu, Wobay. Prima parte a meciului a fost dominată de alb-albaştri, care au fost periculoşi în câteva rânduri în debutul întâlnirii prin Wobay, Gîrlă şi Pîrvu. În ciuda dominării autoritare, oltenii nu au reuşit să înscrie decât o dată, Wobay (’26) trimiţând un lob peste portarul advers.
După timpul de odihnă, Cioroianu a renunţat la Gîrlă, Săceanu şi Dilevski, pe care îi menajează pentru meciurile următoare, introducându-i pe Luţu, Gîngioveanu şi Bărboianu. Partea a doua a întâlnirii a început bine pentru juveţi, care au marcat din nou prin Wobay (’49), după o acţiune pe cont propriu a leonezului. Apoi, craiovenii i-au ridiculizat pe amatorii austrieci reuşind să mai înscrie două goluri. Luţu (’62) a marcat din apropierea porţii, după o pasă de la Wobay, pentru ca, în minutul 65, jucătorul african să puncteze pentru 4-0 cu un şut de la 16 m. Gazdele au reuşit golul de onoare pe final de meci, Sivak (’88) învingându-l pe Bănică din interiorul careului mare.

Prepeliţă are probleme musculare

Chiar dacă aveau programat aseară un meci de verificare, alb-albaştrii au efectuat ieri-dimineaţă un antrenament în care antrenorul Florin Cioroianu a pus accent pe pregătirea fizică. Şedinţa a durat mai puţin de o oră, juveţii executând în principal serii de sprinturi şi streching. Singurul  jucător care nu a urmat programul normal de antrenament a fost Andrei Prepeliţă. Acesta a acuzat dureri musculare în urma efortului depus la pregătire, dar şi la meciurile susţinute de Ştiinţa. Prepeliţă a efectuat doar exerciţii de menţinere sub atenta supraveghere a doctorului Claudiu Stamatescu, în condiţiile în care jucătorul risca să facă ruptură musculară dacă ar fi forţat.

Astăzi, două antrenamente

Tehnicianul Florin Cioroianu a fost şicanat de ploile căzute în ultimele zile, fiind nevoit chiar să contramandeze antrenamentul de miercuri dimineaţă. Ploaia a încetat ieri- dimineaţă şi a apărut soarele, în schimb, a început să bată vântul. Universitatea Craiova are programate astăzi două şedinţe de pregătire. Probabil, primul va fi fizic, iar celălalt, tehnico-tactic, oltenii pregătindu-se pentru partidele de verificare care urmează. Conform programului, Ştiinţa va juca mâine cu FC Sopron (Ungaria – Liga I), luni cu Wisla Cracovia (Polonia – Liga I) şi miercuri cu Levski Sofia (Bulgaria – Liga I). Apoi, pe 14 iulie, Universitatea va susţine, în Belgia, amicalul cu Standard Liege, după care va reveni în Bănie.

Gîrlă şi Curteanu, sărbătoriţi în cantonament

După Ovidiu Stoianof, care a împlinit 22 de ani pe 28 iunie, a venit rândul altui jucător oltean să fie sărbătorit în cantonamentul de la Lutzmannsburg. Valerian Gîrlă va împlini astăzi 21 de ani, internaţionalul de tineret craiovean intenţionând să facă cinste colegilor dacă antrenorul Cioroianu îi va permite. După Gîrlă urmează să fie „urecheat“ Paul Curteanu, care mâine împlineşte 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS