9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTristeţe în rândul oltenilor

Tristeţe în rândul oltenilor

Etapa finală a seriei a doua din liga secundă nu le-a surâs echipelor din Oltenia, surpriza cea mai mare venind de la Baia Mare, acolo unde CSM Vâlcea a „reuşit“ să piardă în faţa antepenultimei clasate, cu 3-1 (Simao ’15, ’55, Negrea ’30 / Cilean ’82), şi să rateze promovarea. În locul vâlcenilor, pe prima scenă va juca Dacia Mioveni în urma ocupării locului secund la finele celor 34 de runde, în Liga I urmând să evolueze şi Universitatea Cluj, care a dominat cap-coadă ostilităţile în seria a doua.
Tristeţe mare a fost şi în „Oraşul minunilor“, dar nu pentru cei de la FC Caracal, ci pentru „constructorii“ mehedinţeni, care au pierdut cu 1-0 (Boroiban ’20) şi au retrogradat în Liga a III-a, alături de FC Baia Mare, CS Auxerre şi Unirea Dej. În timp ce Building a terminat în genunchi acest sezon, elevii lui Nae Ungureanu s-au instalat confortabil pe poziţia a opta, lansând promisiunea că în sezonul viitor vor ţinti podiumul.
În cealaltă serie a Ligii a II-a, evoluţia lucrurilor a decurs după aşteptări. Lidera la zi, Delta Tulcea, a învins de o manieră categorică, scor 4-1, în deplasarea de la Prefabricate Modelu, dar, după cum se ştie, nu a primit licenţa pentru a evolua în prima ligă. Locul Deltei va fi luat de Ceahlăul Piatra Neamţ, prima echipă de sub linia de retrogradare din Liga I în sezonul recent încheiat. Echipa promovată din prima serie este Gloria Buzău, care a câştigat lejer pe teren propriu, scor 3-0, cu Cetatea Suceava, punând capăt emoţiilor prin care a trecut în ultimele runde. La polul opus, Cetatea Suceava, FC Snagov, Chimia Brazi şi CF Brăila nu au reuşit să se menţină în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS