9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuedezii au început războiul psihologic

Suedezii au început războiul psihologic

Nordicii încearcă să-i demoralizeze pe tricolori, afirmând că spulberă echipa României în ambele meciuri de baraj pentru calificarea la CE 2008.

Tehnicianul Suediei, Ingemar Linnell, a afirmat că respectă reprezentativa României, dar consideră că nu are nici un fel de relevanţă faptul că naţionala ţării noastre şi echipa sa sunt singurele din lume care au cucerit patru titluri mondiale, pentru că acest lucru ţine doar de istorie. Linnell a spus că nu se teme de tricolori şi că elevii săi pot învinge în ambele manşe şi nu consideră că România este avantajată de faptul că joacă returul pe teren propriu. „Nu se mai pune problema aşa după atâta timp. Au trecut zeci de ani, iar acele performanţe sunt istorie. Acum e prezentul şi ambele echipe luptă pentru revenirea în elită. Handbalul românesc a crescut în ultima perioadă şi va fi o confruntare dificilă pentru calificarea la Europenele de anul viitor. Noi sperăm că ne vom califica, dar nu pot vorbi de şanse în procente. Nu gândesc aşa. Ştiu însă că echipa Suediei poate învinge şi acasă, dar şi în România, în meciul retur. Nu vrem să lăsăm nici o şansă României“, a afirmat Linnell.

Gaţu a văzut punctele slabe ale nordicilor

La partida amicală, disputată marţi seară, dintre Suedia şi Danemarca, încheiată cu scorul de 33-34 (18-16), a asistat şi preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, care s-a arătat încrezător în şansele naţionalei ţării noastre, după ce a văzut potenţialul viitorilor rivali. „După cum a jucat echipa Suediei, nu pot spune că m-a înspăimântat, ci mai degrabă îmi dă o speranţă pentru duminică. Totul depinde însă de jocul nostru, de seriozitatea jucătorilor şi de sacrificiul de care sunt capabili. Orice minge greşită va fi gol, pentru că suedezii speculează orice. Voi discuta şi cu antrenorii, pentru că eu cred că este periculos să ne apărăm în linie, la şase metri, în faţa Suediei. Dacă e să mă tem de ceva, mă tem de echipa noastră, de fapt, de jocul nostru uneori inconstant“, a precizat Gaţu, făcând referire la momentele mai puţin bune ale tricolorilor din amicalul câştigat marţi cu scorul de 27-26 (12-14) în faţa Olandei.
Reprezentativa României va părăsi astăzi Olanda, având destinaţia Karlskorona (Suedia), unde duminică, de la ora 16.30, va susţine prima manşă a meciului de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS