14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarul acceptă concurenţa la Ştiinţa

Bulgarul acceptă concurenţa la Ştiinţa

Promovat cu Universitatea Cluj în prima ligă, atacantul constănţean vrea să-şi câştige un loc de titular în echipa lui Florin Cioroianu.

Cu excepţia internaţionalilor Stoica, Bornescu, Gîrlă şi Wobay, care vor întârzia la reunirea lotului Universităţii Craiova, pentru ceilalţi alb-albaştri vacanţa se va încheia luni, când tehnicianul Florin Cioroianu va suna adunarea. La reunire sunt aşteptate şi achiziţiile de marcă ale Ştiinţei, Prepeliţă şi Tănasă, dar şi Ovidiu Stoianof, „Bulgarul“ având contract cu Universitatea până în 2008.
Sosit în Bănie în 2003 de la Callatis Mangalia, constănţeanul care va împlini 22 de ani la sfârşitul acestei luni a evoluat două sezoane şi jumătate în tricoul alb-albastru, părăsind echipa în anul retrogradării. Stoianof a fost împrumutat un an la Juventus Bucureşti, a ajuns apoi la Callatis Mangalia, iar în sezonul trecut a evoluat la Universitatea Cluj, echipă cu care a reuşit promovarea în prima ligă. Deşi şi-ar mai fi dorit să continue cu „şepcile roşii“, fostul internaţional de juniori a precizat că revine la Craiova cu sufletul deschis şi că nu îi este frică de concurenţă.

– Ce faci, Ovidiu, când te întorci la Craiova?
– La reunirea lotului, pe 11 iunie, normal. Mai am un an de contract cu Universitatea şi vreau să-l respect.
– Văd că ai deja accent ardelenesc. Nu-ţi va fi greu să te acomodezi din nou cu oltenii?
– Mă adaptez repede. Am jucat un an în Ardeal şi m-am simţit foarte bine aici. Dar şi Craiova a rămas în sufletul meu. Mă leagă destule amintiri de acest oraş, unde am evoluat aproape trei ani. Bune, rele, asta este viaţa, dar nu sunt uşor de uitat.
– Te referi la retrogradare?
– Aceasta este una dintre ele, care încă mă doare. Pentru că, indiferent ce s-ar spune, o mare parte din vină a fost şi a noastră, a jucătorilor. Am acum în palmares o promovare cu Universitatea Cluj, dar retrogradarea cu Craiova atârnă mai greu. Sper să am ocazia să mă revanşez faţă de suporterii olteni, pentru că publicul de pe „Ion Oblemenco“ este pentru mine cel mai minunat din ţară.

„Mititelu m-a convins“

– Cum te-ai decis să revii la Universitatea?
– Domnul Mititelu m-a convins. M-a sunat şi mi-a spus că s-au schimbat foarte multe lucruri de când am plecat eu, că nu va mai fi ca înainte. Mi-a spus că la Craiova este o echipă tânără, de perspectivă, că se vrea performanţă. Am observat şi eu acest lucru după rezultatele pe care le-a avut echipa în ultimele etape de când antrenor este domnul Cioroianu.
– Cu antrenorul ai vorbit?
– Încă nu. Dar probabil că vom sta mai mult de vorbă la reunirea lotului. Voi vedea atunci ce se doreşte de la mine, pe ce post trebuie să joc şi aşa mai departe.
– Tu eşti atacant. Te temi de concurenţa cu Tănasă, Baird, Dina şi ceilalţi?
– Nu am de ce. Nu-mi fac astfel de probleme. La o echipă mare, lotul este valoros, iar concurenţa pe posturi la fel de mare. Voi încerca să arăt de ce sunt în stare. Totul este să mi se dea această posibilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII