11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPonor ar putea participa la CM

Ponor ar putea participa la CM

Antrenoarea Mariana Bitang a spus că gimnasta va participa la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, din luna septembrie a acestui an, doar dacă va fi pregătită să câştige aurul.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a afirmat ieri că este mulţumit pe deplin de prestaţia Cătălinei Ponor la testul efectuat de multipla campioană, după cele trei săptămâni de antrenamente cu Mariana Bitang.
„Suntem de acord ca ea să participe la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, dar mai are de parcurs câteva etape până la a fi o gimnastă de elită, aşa cum a fost la Olimpiada de la Atena. Până acum s-a antrenat după un program, de acum încolo se va implica şi federaţia. Cătălina Ponor are de luptat şi, cu siguranţă, de alergat o cursă lungă, mai ales că este foarte greu să te antrenezi singură“, a afirmat Adrian Stoica.

Bitang, mulţumită de randamentul gimnastei

La începutul testului, antrenoarea Mariana Bitang a ţinut să menţioneze că Ponor nu s-a mai pregătit la sol şi la sărituri de un an şi că îi va fi foarte greu să se ridice la înălţimea aşteptărilor în acest moment. „Cătălina a stat departe de sol şi de sărituri de un an şi vreau să ştiţi asta ca să vă daţi seama că ea a făcut nişte progrese în aceste trei săptămâni de când o antrenez“, a spus antrenoarea. „Am luat-o de la clasa întâi cu ea şi, personal, sunt mulţumită de angrenarea ei şi de nivelul tehnic la care a ajuns în aceste săptămâni. Mare problemă este pregătirea fizică, unde va trebui să mai lucrăm, chiar dacă ei nu prea îi place această parte“, a completat Mariana Bitang.
„Am încredere, simt şi cred că pot face faţă unei asemenea competiţii. Deja simt aurul şi cred că-l voi câştiga“, a replicat Cătălina Ponor, fiind completată de antrenoarea ei, Mariana Bitang: „Cătălina, nu merge cu sper, ci cu voi face!“.
Cătălina Ponor a renunţat la începutul lunii mai să se mai antreneze cu Matei Stănei şi a continuat pregătirea cu fosta sa antrenoare Mariana Bitang.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS