9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiavolii milanezi, sfinţi pe San Siro

Diavolii milanezi, sfinţi pe San Siro

Pe 23 mai, la Atena, Milan va încerca să-şi ia revanşa în confruntarea cu Liverpool, în faţa căreia a pierdut finala disputată la Istanbul în urmă cu doi ani.

Milan a reuşit să o anihileze pe Manchester United cu o prestaţie de excepţie sub ploaia „englezească“ de pe „San Siro“ şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Italienii s-au impus miercuri seară cu un categoric 3-0 (2-0) în manşa a doua a semifinalelor, după ce în tur, pe „Old Trafford“, învinseseră elevii lui Alex Ferguson, cu 3-2. Kaka, Seedorf şi Gilardino au fost cei care au expediat mingea în plasa porţii lui Van der Sar şi au trimis „diavolul“ milanez la Atena, unde adversară va fi o mai veche cunoştinţă, Liverpool.

Kaka şi Seedorf l-au învins pe Van der Sar

Rossonerii au început în forţă partida şi şi-au creat două ocazii de gol în primele două minute. Mai întâi, brazilianul Kaka a pătruns pe partea dreaptă şi a trimis o centrare pe jos, dar Filippo Inzaghi şi Seedorf au ratat întâlnirea cu balonul, apoi mijlocaşul olandez l-a constrâns pe compatriotul său din poarta lui Manchester, Van der Sar, să respingă şutul său de la 16 metri.
Milan a continuat să atace şi, în minutul 11, a găsit drumul spre gol, graţie starului său, Kaka, sud-americanul învingându-l pe portarul oaspeţilor cu un şut pe jos de la limita careului de 16 metri, după ce a primit o pasă de pe partea dreaptă de la Seedorf. Manchester nu a reuşit să-şi revină, iar presingul italienilor a împiedicat-o să se apropie de poarta lui Dida. Totuşi, în minutul 20, galezul Ryan Giggs a găsit un culoar liber şi a reuşit să şuteze, pe jos, fără probleme însă pentru goal-keeper-ul milanez.
Massimo Ambrosini şi-a făcut parcă mai bine ca niciodată datoria la mijlocul terenului, iar Andrea Pirlo, celălalt mijlocaş la închidere al gazdelor, a putut să urce în dese rânduri şi să recupereze mingi în jumătatea adversă. Chiar în urma unui balon „furat“ englezilor de Pirlo, Milan a reuşit să-şi dubleze avantajul de pe tabelă, în minutul 30, acţiunea de atac a milanezilor fiind încheiată cu un şut din 16 metri al lui Seedorf, exact în colţul „penetrat“ de Kaka mai devreme.
Manchester a încercat în zadar să replice, pentru că s-a lovit de Gattuso şi de alţi jucători ai Milanului care au făcut excelent faza defensivă, iar prima repriză s-a încheiat cu scorul de 2-0, nu înainte ca Inzaghi să-şi încerce şi el norocul cu un şut din prima, după o centrare a lui Oddo, mingea trecând pe lângă poartă.

Gilardino a închis tabela

Partea a doua a debutat cu o nouă ocazie a elevilor lui Carlo Ancelotti. Kaka a primit o minge la 30 de metri de poarta lui Van der Sar, a accelerat, l-a depăşit în viteză pe Nemanja Vidic, s-a lăsat ajuns în careu de fundaşul sârb, l-a culcat pe acesta cu o fentă şi a şutat cu stângul, dar Van der Sar a respins.
După 60 de minute de joc, Milan, aşa cum se întâmplase şi în tur, a obosit şi a preferat să stea în propria jumătate şi să acţioneze pe contraatac. În aceste condiţii, Manchester s-a apropiat în câteva rânduri de careul „roş-negrilor“. Darren Fletcher a avut o bună oportunitate de a înscrie, dar a şutat ca un începător din poziţie bună, la mare distanţă de buturile apărate de Dida. Cristiano Ronaldo, ale cărui sprinturi de 20 – 25 de metri nu au fost nici măcar spectaculoase, fără să mai vorbim de eficienţă, a reuşit să obţină două lovituri libere din preajma careului de 16 metri, pe care le-a executat slab. Ancelotti l-a înlocuit pe Inzaghi, obosit, cu Alberto Gilardino, iar acesta a reuşit să înscrie al treilea gol al partidei, în minutul 78, scăpând singur spre poarta lui Van der Sar, pe care l-a învins cu un şut plasat în stânga lui.
Milan are acum de luat o revanşă în confruntarea cu Liverpool, în faţa căreia a pierdut finala disputată la Istanbul în urmă cu doi ani. Ultimul act al Ligii Campionilor este programat pe 23 mai, la Atena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS