17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie ar putea boxa în Bănie

Tănasie ar putea boxa în Bănie

La prima gală profesionistă de box a anului, desfăşurată în această lună în Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin, campionul craiovean Sorin Tănasie  l-a învins la puncte pe georgianul de 18 ani, Kakhaber Avetisian, într-un meci al cocoşilor în care „Pantera“ din Bănie pornea ca favorit.
„Noaptea Campionilor“ de la Turnu Severin, organizată de FRB şi de promotorul Eduard Irimia, a fost considerată cea mai importantă gală de box profesionist organizată în ultimii cinci ani în România, toţi cei cinci pugilişti români care au urcat pe ring fiind declaraţi câştigători.
La această întâlnire, Tănasie a fost asistat de antrenorul Costică Buzdugeanu, iar din sală a fost încurajat de maestrul Leonard Doroftei (aflat la Turnu Severin pe post de comentator la TV Sport), de managerul lui, Fănel Trandafir, dar şi de oamenii de afaceri craioveni Rodion Cămătaru şi Doru Petrescu. A fost prezent şi Lucian Bute, cel care i-a înmânat lui Sorin „Pantera“ Tănasie un premiu, felicitându-l pentru victorie, cea de-a 12-a la profesionişti.
Tănasie a declarat: „M-am impus doar la puncte, deşi aş fi putut încheia disputa cu georgianul înainte de limită. Am vrut să boxez şase reprize, ăsta a fost principalul motiv. Eu mă pregătesc pentru posibila întâlnire din vară, cu deţinătorul centurii europene. Iar acel meci va fi de zece reprize. Doar cu Ghiompirică am mai boxat zece reprize. Am fost onorat că Lucian Bute, «Mister KO», mi-a înmânat acel premiu din partea FRB, meciul meu cu georgianul Avetisian fiind considerat MVP-ul galei de la Turnu Severin. După această victorie, a urmat o mică pauză, iar acum mi-am reluat pregătirile. Cum şi acum resimt unele dureri la mâna dreaptă, deocamdată efectuez doar pregătire fizică, de unul singur. Nu pot să lucrez în sală. De fapt, am resimţit dureri şi la întâlnirea cu georgianul, motiv pentru care va trebui să fac un consult în Bucureşti, probabil săptămâna viitoare“.

Rudel Obreja: „Spaniolul refuză să-l întâlnească pe Tănasie“

Sorin „Pantera“ Tănasie a fost desemnat de Forul european profesionist (EBU) în postură de challenger obligatoriu la titlul continental EBU-EU al categoriei cocoş, centură deţinută de spaniolul Karim Quibir Lopez. Până pe 3 iunie, preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi managerul ibericului, Ricardo Sanchez Atocha, trebuie să ajungă la o înţelegere în legătură cu locul de desfăşurare a întâlnirii, Spania sau România.
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a afirmat ieri pentru GdS: „Am început negocierile cu managerul pugilistului spaniol pentru desfăşurarea acestei întâlniri. Din păcate, din discuţiile de până acum, acesta a fost destul de reticent. Chiar nu înţeleg de ce… În această situaţie, voi face demersurile necesare prin EBU, for căruia mă voi adresa în scris. În caz de refuz, spaniolul ar putea suporta consecinţele. Sunt mai multe probleme de clarificat în privinţa acestei posibile întâlniri, inclusiv locul desfăşurării. Dacă, în final, se ajunge ca o întâlnire pentru centura europeană să se dispute în România, se înţelege că, fiind vorba de Tănasie, ea ar trebui să se desfăşoare în Craiova. Cred că pe stadion! Asta ca să cinstim Craiova şi locuitorii oraşului lui Tănasie. Am mare încredere în «Pantera» din Bănie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU