9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBugălă, primit bine de colegii de la naţională

Bugălă, primit bine de colegii de la naţională

Proaspăt calificată la turneul final al Campionatului European de futsal din luna noiembrie, naţionala României a început în această săptămână seria meciurilor amicale. Pentru dubla confruntare cu naţionala Egiptului, selecţionerul României, Zoltan Jakab, a convocat în lot şi doi jucători de la Energoconstrucţia, portarul Cătălin Rizan şi Alin Bugălă (foto), dar nu şi pe Sorin Chivu, jucător care a făcut parte din lotul care a participat la turneul de calificare.
„Bugă“, aşa cum este alintat de colegi, a fost convocat în premieră la naţională, în urma evoluţiilor bune de la echipa de club, la care a venit în urmă cu un an şi jumătate.
România a disputat miercuri seară primul amical cu Egipt, la Buzău, câştigând la limită, scor 5-4 (3-2). Golurile au fost reuşite de Matei (2), Csoma (2) şi Lupu. Dintre cei doi jucători de la Energo, doar portarul Rizan a jucat aproape toată repriza secundă. Chiar dacă nu a fost băgat de antrenor în teren în primul meci, Bugălă nu a fost dezamăgit. În al doilea joc cu egiptenii, care a avut loc aseară, la Focşani, craioveanul a debutat în tricoul naţionalei, România învingând cu 3-2.
Atacantul Energoconstrucţiei a declarat ieri, pentru Gazeta de Sud că a fost primit foarte bine la lot. „Toţi colegii m-au felicitat, mi-au urat noroc şi mi-au zis că de acum încolo de mine depinde dacă voi mai fi chemat sau nu. Am stat în cameră cu Rizan. Cât despre primul meci cu Egipt, echipa noastră a întâlnit un adversar incomod. La un momen dat, conduceam cu 4-2 şi egiptenii au egalat. În ultimul minut, Matei, de la CIP Deva, a adus victoria echipei noastre“, a spus atacantul în vârstă de 22 de ani.

Vrea mai mulţi craioveni la lot

Bugălă a adăugat că selecţionerul Zoltan Jakab ar trebui să îşi îndrepte atenţia spre mai mulţi jucători de la Energoconstrucţia, echipă care a câştigat anul trecut Cupa şi Supercupa României, iar sezonul acesta luptă cu şanse mari pentru realizarea eventului. Pentru dubla cu Egiptul, cei mai mulţi reprezentanţi la naţională, şase la număr, îi are campioana CIP Deva (Gabriel Molomfălean, Gabriel Dobre, Florin Matei, Robert Lupu, Cosmin Gherman, Marian Şotârcă), trei jucători provin de la divizionara B Izorep Târgu Mureş (Laszlo Klein, Lorand Szocs, Alpar Csoma), iar alte două cluburi din prima ligă dau la naţională câte un jucător: Dumitru Stoica (Athletic Bucureşti) şi Emilian Chivu (CSM Focşani). Următoarele două amicale ale naţionalei României vor avea loc luna viitoare, la Deva, ambele în compania Slovaciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS