9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentinei i-a ajuns Mutu

Fiorentinei i-a ajuns Mutu

Atacantul român a înscris golul cu care echipa din Florenţa a obţinut victoria în partida cu formaţia la care evoluează Paul Codrea, Siena.

Atacantul Adrian Mutu a marcat şi a adus victoria echipei Fiorentina, duminică, pe teren propriu, scor 1-0 (1-0), în faţa formaţiei Siena, la care Paul Codrea a fost titular, în etapa a       32-a a campionatului Italiei. Mutu, care a fost integralist, a înscris în minutul 43, cu capul, al 14-lea gol al său în Serie A, după o centrare a lui Reginaldo. La Siena, Paul Codrea, avertizat în minutul 36 cu un cartonaş galben, a fost schimbat în minutul 65 cu Galloppa. Fiorentina a rămas în inferioritate numerică în minutul 69, când a fost eliminat Gamberini.
Graţie victoriei de duminică, Fiorentina ocupă locul al şaptelea, la şase puncte distanţă de poziţia a patra, ultima care asigură un loc în preliminariile Ligii Campionilor.

„Mă bucur că am depăşit cota 13“

La finalul partidei de la Florenţa, Adrian Mutu a declarat că se bucură pentru că a marcat al 14-lea său gol în acest sezon, depăşind astfel cota 13, un număr care l-a făcut mult să sufere. „Dedic golul suporterilor şi preşedintelui, cu care am discutat ieri. Sunt mulţumit că am depăşit cota de 13 goluri, un număr care m-a făcut mult să sufăr. Obiectivul meu este să-l ajut pe Luca Toni să devină golgheterul campionatului, deşi va fi greu (Luca Toni este pe locul doi în acest clasament, cu 16 goluri, primul loc fiind ocupat de Francesco Totti, cu 20 de reuşite – n.r.). Vreau să mulţumesc suporterilor pentru că m-au susţinut sâmbăta trecută, după penaltiul ratat. Mereu m-au încurajat. Nici măcar în ţara mea nu am o relaţie atât de frumoasă cu suporterii. Când ies pe teren, mă simt protejat. La început s-au auzit câteva fluierături, dar sigur nu au venit din peluză. I-am obişnuit rău pe suporteri“, a spus Mutu.

„Suntem o mare echipă“

„Briliantul“ a opinat că Fiorentina a demonstrat că este o echipă mare în meciul cu Siena, deoarece a câştigat chiar dacă nu a jucat foarte bine. „Am început foarte prost meciul, greşind prea multe pase. Ei ne-au pus mari probleme şi a fost important că am reuşit să nu primim gol. Suntem o mare echipă şi am demonstrat acest lucru prin faptul că am marcat la prima ocazie. Apoi, în a doua parte, am mai fi putut marca. Siena a venit la Fiorentina pentru a câştiga puncte, poate că azi am fost mai norocoşi ca ei. Sunt foarte obosit, nu ştiu dacă din cauza căldurii sau a meciurilor anterioare. În acest campionat am depus mult efort fizic, dar sper ca toţi să putem rezista până la final în aceste meciuri care ne-au mai rămas de jucat“, a precizat atacantul grupării din Florenţa.

Presa îl laudă pe „Briliant“

Site-ul fiorentinanews.com a scris că Adrian Mutu poate decide deznodământul unui meci chiar şi atunci când nu este în zi bună, după victoria Fiorentinei în faţa formaţiei AC Siena. Sursa citată i-a acordat nota 6,5 internaţionalului român, la fel ca şi coechipierului său Dario Dainelli. „Chiar şi când nu este în zi bună, Mutu este decisiv. A înscris cu capul, deşi asta nu este specialitatea sa“, a scris fiorentinanews.com. „Instinctul său de atacant a adus trei puncte Fiorentinei. În finalul întâlnirii a avut o incursiune superbă pe banda dreaptă care a smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor“, a scris goal.com, care i-a acordat nota 6,5, la fel ca şi cotidianul Corriere Canadese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS