7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune uşoară pentru cormorani

Misiune uşoară pentru cormorani

FC Liverpool este a treia echipă engleză care a obţinut calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. „Cormoranii“ au învins miercuri seară, pe „Anfield Road“, cu 1-0 (0-0), formaţia olandeză PSV Eindhoven, după ce se impusese şi în tur cu un categoric 3-0.
Aşa cum era de aşteptat, „cormoranii“ au avut o misiune uşoară în faţa batavilor, fiind la adăpostul avantajului obţinut în prima manşă. Antrenorul spaniol al gazdelor, Rafael Benitez, şi-a permis astfel să-i ţină pe banca de rezerve pe Jamie Carragher şi Steven Gerrard. De partea cealaltă, Ronald Koeman, care s-a confruntat cu serioase probleme de lot din cauza accidentărilor, a început meciul cu debutantul Dirk Marcellis. Acesta din urmă a construit prima acţiune periculoasă a meciului, încheiată cu şutul veteranului Phillip Cocu, respins de Reina. În minutul 17, gazdele      l-au pierdut pe Craig Bellamy, care s-a accidentat la genunchi şi a părăsit terenul, fiind înlocuit cu Robby Fowler. Prima şarjă ofensivă a „cormoranilor“ a fost consemnată în minutul 25, când Crouch a reluat din prima centrarea lui Jermaine Pennant şi l-a constrâns pe Heurelho Gomes să se întindă serios pentru a respinge. Liverpool s-a mulţumit apoi să ţină mingea, iar suporterii englezi nu foarte interesaţi de ceea ce se întâmpla pe teren, au cântat în permanenţă şi au sărbătorit calificarea încă de la începutul partidei. A mai fost de consemnat în finalul primei părţi lovitura liberă executată de Boudewijn Zenden, mingea trecând puţin pe lângă poarta lui Gomes.

Crouch, la al şaselea gol în Ligă

PSV a început în atac repriza secundă, iar Farfan a şutat la firul ierbii din afara careului, Reina fiind la post. Liverpool a replicat prin Crouch, care a greşit ţinta. Visul frumos al lui Marcellis, care a debutat ca titular la PSV direct în Liga Campionilor, s-a terminat în minutul 64, când a avut o intrare violentă la Zenden şi a văzut cartonaşul roşu. Trei minute mai târziu, Robby Fowler a interceptat o minge respinsă de defensiva oaspeţilor şi l-a servit pe Crouch, care a marcat al şaselea gol al său în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Până la sfârşitul meciului, Liverpool a mai trecut pe lângă majorarea avantajului prin Crouch şi Pennant.
Fanii grupării de pe „Anfield Road“ aşteaptă acum semifinala cu Chelsea, o reeditare a penultimului act din 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS