9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiliecii nu-l asteapta cu flori pe Mourinho

Liliecii nu-l asteapta cu flori pe Mourinho

Quique Sanchez Flores, antrenorul formatiei Valencia, a menajat sase titulari la meciul pierdut de „lilieci“ sâmbata, la Bilbao, in fata lui Athletic (0-1), pentru a-i avea pe acestia la dispozitie in cea mai buna conditie fizica la partida de astazi, cu Chelsea Londra, din mansa a doua a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, programata pe stadionul „Mestalla“ (in tur 1-1).


Despre menajarea mai multor jucatori, platita cu pretul unei infrângeri in fata bascilor, tehnicianul a spus: „Suntem nevoiti sa jucam un meci la trei-paru zile si nu putem avea mereu aceeasi formula de echipa. Jucatorii nostri trebuie sa fie in forma maxima marti seara. Cred ca meciul cu Chelsea are prioritate“.


Quique Sanchez Flores nu se va putea baza pe serviciile mijlocasului Carlos Marchena, inca suspendat dupa bataia generala de la sfârsitul meciului cu Inter Milano, din mansa a doua a optimilor. In locul sau va fi folosit la mijlocul terenului Raul Albiol. In acelasi compartiment, nu va putea evolua Vicente, accidentat si indisponibil inca patru saptamâni. In schimb, la Valencia va reveni, foarte probabil, atacantul Fernando Morientes, golgheterul „liliecilor“ in Europa, cu cinci reusite. Vârful spaniolilor va purta o aparatoare speciala pentru a-si proteja umarul la care a fost accidentat.


Cei de la Valencia au câteva motive sa fie optimisti inaintea confruntarii cu Chelsea Londra. Printre acestea se numara faptul ca gruparea de pe „Mestalla“ nu a pierdut nici una dintre ultimele zece confruntari cu echipele engleze. In plus, când spaniolii au ajuns in finala competitiei in 2001 au eliminat doua echipe din Anglia, Arsenal si Leeds United. Un an mai târziu, au scos-o din competitie pe Liverpool, in faza grupelor, pentru ca in fazele eliminatorii sa o lase acasa pe Arsenal. „Liliecii“ nu au primit decât un gol in cele cinci meciuri jucate pe teren propriu in acest sezon in Liga Campionilor si se simt mai bine când echipa adversa este nevoita sa atace. Iar englezii sunt nevoiti sa mearga pe cartea atacului in partida de astazi.


Drogba l-a elogiat pe Ayala


Atacantul ivorian al echipei Chelsea Londra, Didier Drogba, l-a elogiat pe aparatorul argentinian al Valenciei, Roberto Ayala, despre care a spus ca este cel mai bun fundas cu care s-a aflat vreodata fata in fata.


„Ayala este cel mai bun fundas pe care l-am intâlnit in viata mea si unul dintre cei mai buni din lume, alaturi de Gallas, Carvalho si Terry“, a spus Drogba.


Tinând cont ca toti ceilalti aparatori enumerati de african sunt coechipierii sai, laudele la adresa lui Ayala sunt cu atât mai pretioase pentru sud-american. In acelasi timp, Didier Drogba, autorul golului din meciul tur, a tinut sa le transmita adversarilor sai de astazi ca „Chelsea este o echipa cu un potential mare, iar rezultatul de egalitate din tur nu are nici o valoare in vederea calificarii, pentru ca totul se va decide pe «Mestalla»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS