11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta, la inviere

Stiinta, la inviere

Universitatea, „campioana provinciei“, intâlneste in Vinerea Neagra „campioana primaverii“, CFR Cluj, meciul anuntându-se deosebit de inversunat.


Singura echipa din provincie care in aceasta editie de campionat tinteste vârful clasamentului, CFR Cluj, pare hotarâta si acum, dupa 24 de etape desfasurate, sa relanseze campionatul in partea superioara. Se afla insa intr-o lupta strânsa cu echipele puternice din capitala, Dinamo, Steaua, Rapid.


Ardelenii viseaza frumos, locurile 1-2, au insa si acoperire, adica au demonstrat in teren ca investitiile in echipa „ceferista“ au fost facute cu cap, iar acum finantatorii asteapta roadele.


Dupa toate probabilitatile, 2007 va fi anul Clujului: CFR Cluj ar putea accede in preliminariile Ligii Campionilor (daca se va situa pe locul II), iar U Cluj, liderul seriei a II-a a Ligii II, este virtual promovata in Liga I. In drumul lor spre posibila Liga a Campionilor, ceferistii clujeni au astazi, la Craiova, de sustinut un examen foarte greu si la care nu se poate pune pile. Ei au clacat pe „Ion Oblemenco“ si pe când oltenii erau in Divizia B, dar acel meci pierdut in Banie a fost in Cupa României, Universitatea – CFR Cluj 1-0 (A. Ionescu), septembrie 2005.


Despre derbiul de astazi s-a tot scris in ultimele zile, subliniindu-se faptul ca, pentru ambele echipe, chiar daca au obiective diferite, acest meci este decisiv. Universitatea n-a mai batut pe nimeni de anul trecut, motiv pentru care spiritele, chiar si in aceasta Saptamâna a Patimilor, s-au cam incins.


Finantatorul oltenilor este insa un om care astazi se aprinde, iar mâine ar putea fi pâinea lui Dumnezeu, adica o victorie asta-seara ar putea naste un fel de carnaval in Banie, tocmai in Vinerea Neagra, iar Mititelu ar trece la premieri cu miei si verzisori. Una peste alta, suporterii oltenilor ar trebui ca asta-seara sa mearga (si) la „catedrala“ fotbalului, stadionul „Ion Oblemenco“, in meciul cu CFR Cluj echipa având mare nevoie si de sustinerea tribunelor.


Bergodi: „Universitatea este o echipa foarte dinamica“


Echipa pregatita de italianul Cristiano Bergodi este catalogata „campioana primaverii“, ardelenii obtinând cinci victorii si doua egaluri in retur.


Despre incrâncenata partida de pe „Ion Oblemenco“, Bergodi a mai afirmat: „Sunt sigur ca Universitatea ne va pune probleme pentru ca are fotbalisti care joaca foarte bine, rapid, este o echipa foarte dinamica (…) Are rezultate foarte bune obtinute impotriva echipelor mari din campionat“. Delegatia oaspetilor a sosit de ieri in Banie, antrenorul lor confruntându-se cu câteva probleme de lot. Anca, Manuel Jose si V. Frunza sunt suspendati, iar Semedo si Alin Minteuan erau anuntati ieri-dimineata incerti, dar se spera recuperarea lor pâna la ora meciului. Conform ultimelor informatii din tabara ardeleana, s-ar parea ca in meciul de la Craiova va debuta atacantul Miguel Angel Cuellar (Paraguay).


In schimb, fostul portar stelist Martin Tudor va fi doar rezerva. „Desi este refacut din punct de vedere fizic, Tudor nu e concentrat la antrenamente“, a spus antrenorul Bergodi, explicând de ce il prefera pe Stancioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII