9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltencele au ratat calificarea

Oltencele au ratat calificarea

Universitatea Craiova a pierdut cu 3-0 meciul cu Dacia Mioveni Arges, ratând astfel ocazia de a merge la turneul semifinal al diviziei secunde de volei.


Voleibalistele de la CS Universitatea Craiova au avut o misiune aproape imposibila, sâmbata, in deplasarea de la Mioveni. Intâlneau lidera seriei, echipa Dacia, neinvinsa in acest sezon, si trebuia sa o bata pentru a merge impreuna la turneul semifinal.


Numai ca elevele lui Adrian Cotoranu nu au putut sa-si depaseasca peste noapte adversarele si au pierdut meciul, scor 3-0 (23, 18, 15).


„Am fi putut câstiga primul set, daca fetele noastre erau putin mai atente. Daca luam acel set, capatam mai multa incredere si poate altul era deznodamântul. Regretam ca la turneul semifinal merge echipa din Sibiu, si nu noi. Chiar daca nu am fi tras la promovare, câstigam experienta pentru ca acolo vin si formatii din prima divizie“, a spus ieri Dina Pusa, antrenoarea secunda a echipei craiovene.


Universitatea a inceput jocul in formula: Sticlaru, Paraschiv, Smarandache, Guta, Anghelut, Solcan – libero. Au mai jucat: Moruntale si Clincea.


Badea invoca bugetul mic


Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, regreta si el ca voleibalistele au incheiat sezonul prematur. „Nu am reusit sa producem surpriza si am terminat campionatul pe locul trei, care, din pacate, nu ne califica la turneul semifinal. Intr-un fel, era normal sa mearga mai departe celelalte doua echipe, care au bugete poate de zece ori mai mari ca noi. Cu toate acestea, ne-am comportat onorabil in acest campionat, mai ales ca am fost dezavantajati de unele decizii aberante luate de FRV in plin sezon competitional“, a afirmat Badea.


Cotoranu va explica insuccesul


Directorul clubului craiovean a adaugat ca saptamâna aceasta va avea o discutie cu antrenorul Adrian Cotoranu, nedorind insa sa spuna daca se va continua colaborarea cu acesta. „Am avut ca obiectiv participarea la turneul semifinal, nu s-a realizat si de aceea voi analiza impreuna cu Adrian Cotoranu unde s-a gresit. Sa aud si explicatia dumnealui vizavi de aceasta nereusita. Nu sunt de parere ca, daca se rateaza un obiectiv, numai antrenorul e vinovat. Poate ca nu a avut bani suficienti sau poate nu a avut la dispozitie un lot care sa poata face pasul spre prima liga. Deocamdata nu se pune problema inlocuirii lui Cotoranu“, a mai spus Badea.


Pentru sezonul viitor, Pavel Badea are planuri mai mari pentru echipa de volei fete: „Sper sa se realizeze colaborarea cu Sport Club Municipal, sa mai aducem câteva jucatoare valoroase si sa avem un buget mai mare“. Si antrenoarea secunda, Dina Pusa, spera ca lucrurile vor evolua spre bine, cu sprijinul primariei, si ca jucatoarele vor beneficia de conditii mai bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS