11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSevcenko a inscris un gol important

Sevcenko a inscris un gol important

FC Porto si Chelsea Londra au remizat, miercuri seara, scor 1-1, pe „Estadio do Dragao“, in primul act al optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Cu ocazia acestui meci, Jose Mourinho a revenit pentru a doua oara ca adversar pe arena unde s-a consacrat ca antrenor.


Campionii Portugaliei au intrat pe teren decisi sa obtina inca din meciul tur calificarea in sferturile de finala, pentru prima data de la plecarea lui Jose Mourinho. Si dupa cum a inceput meciul, se parea ca lusitanii pot obtine o victorie. In minutul 12, intr-un moment in care capitanul oaspetilor, John Terry, era iesit in afara terenului pentru a primi ingrijiri medicale, Porto a deschis scorul prin Raul Meireles, care a profitat de o eroare a lui Makelele si l-a invins pe Cech cu un sut puternic. Inainte ca portughezii sa inscrie, Mourinho se pregatea sa-l introduca in locul lui Terry pe John Obi Mikel, dar tehnicianul s-a razgândit imediat si a introdus un jucator de atac, pe olandezul Arjen Robben. Batavul si-a facut imediat simtita prezenta pe teren si in minutul 16 l-a deschis pe partea stânga pe Sevcenko, ucraineanul invingându-l cu un sut la coltul lung pe portarul gazdelor, Helton. In minutul 30, Cech a avut o interventie buna in fata lui Lisandro López, dar cele mai multe aplauze le-a primit idolul galeriei lui Porto, Ricardo Quaresma, care a expediat balonul in transversala dintr-o lovitura libera de la mare distanta.


Gazdele au inceput in forta repriza secunda, dornice sa reediteze succesul din urma cu doi ani (2-1) inregistrat la prima revenire a lui Mourinho pe „Do Dragao“, in calitate de adversar. „Albastrii“ lui Mourinho au capatat insa incredere in ei si au devenit mai agili la mijloc si in atac, la acest lucru contribuind si introducerea lui Mikel in locul lui Robben, care nu a apucat sa joace decât 33 de minute. Drogba a prins insa o zi nefasta si abia in minutul 68 a trimis primul lui sut spre poarta lui Helton, gresind tinta. In minutul 77, ivorianul si-a aratat totusi clasa, dar mingea expediata de el a nimerit bara. In urma acestui rezultat, portughezii sunt nevoiti sa inscrie pe 6 martie, la Londra, pentru a spera la calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS