9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Seara românilor

Amical


Pandurii 3 – Honved Budapesta 0


• Au marcat: Fl. Stânga ’50, Iordache ’56, Popete ’66.


Pandurii: Guso (’46, Dossey) – Popete, Bogoi, Vatavu, Dragomir (’46, Mândrean) – Vasilache, Stânga, Pacurar (’46, Ad. Popescu), Orac (’46, I. Iordache; ’58, Radovanovic) – L. Mihai (’46, Chibulcutean), Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


Honved: Tomic – Schindler, Pomper, Mico, Vincler – Dobos, Benjamin, Szabo, Ivansics – Hercegfalvi, Edouardo. Antrenor: Attila Supka.


Pandurii Târgu Jiu a câstigat finala mica a turneului Arcadia Cup, invingând fara probleme echipa maghiara Honved, ramasa in inferioritate inca din primul minut de joc.


Soarta partidei s-a decis in primul minut de joc, când Orac a scapat spre poarta si Pomper l-a faultat la marginea careului in calitate de ultim aparator. Fotbalistul lui Honved a fost trimis la cabine si din acest moment partida s-a desfasurat intr-un singur sens, Guso si Dossey fiind simpli spectatori. Echipa maghiara a asezat zece oameni in fata careului propriu si „pandurii“ nu au gasit solutii de a sparge defensiva in prima parte a meciului. Vasilache a fost neinspirat, Vintilescu s-a aflat de fiecare data la locul nepotrivit, centrarile fundasilor laterali s-au oprit mereu in primul adversar, iar suturile lui Pacurar nu au gasit spatiul portii lui Tomic.


Neagoe si-a mustruluit la pauza elevii, a facut cinci schimbari si golurile au inceput sa curga. Dupa o ratare uriasa a lui Vatavu, reprofilat mijlocas central, Pandurii a reusit sa deschida scorul. Mândrean a expediat o torpila de la distanta, Tomic a respins in fata si Stânga, pe faza, a preluat si l-a executat pe portarul maghiarilor. Iordache si-a facut si el numarul câteva minute mai târziu, marcând la coltul lung, dupa ce a ridiculizat fundasii adversi, dupa gol cerând imediat schimbarea din cauza unei bataturi provocate de gheata de fotbal. Popete a marcat golul serii cu un sut cu stângul, sub transversala, de la marginea careului. Honved a incheiat meciul in opt jucatori de câmp, dupa ce Benjamin a vazut si el cartonasul rosu cu doua minute inainte de final.


„Important este ca am participat la acest turneu, ca am avut o evolutie buna. Mi-as fi dorit sa jucam finala mare, sa intâlnim pe TSKA Sofia“, a fost regretul tehnicianului Eugen Neagoe la final.


Vancea a ridicat trofeul


Pandurii Târgu Jiu s-a clasat pe locul trei din opt echipe participante la turneul Arcadia Cup, fiind recompensata cu o cupa si o diploma. Gruparea gorjeana a fost reprezentata la festivitatea de premiere de Robert Vancea, caruia i-a fost inmânat trofeul, de antrenorul Eugen Neagoe, Daniel Orac si seful delegatiei, Viorel Temelescu. Cupa Arcadia si premiul de 4.000 de euro au fost adjudecate de TSKA Sofia, care a invins in finala mare echipa coreeana FC Seul cu 3-0, golurile fiind reusite de Trica (penalti), Florentin Petre si Todorov.


Capitanul a revenit cu gol


Dupa fractura de metatarsiene suferita in meciul cu Steaua din turul campionatului, capitanul Florin Stânga a evoluat pentru prima data in meciul cu Honved toate minutele, reusind sa deschida scorul in minutul 50.


„Ma bucur ca am apucat sa joc un meci titular la acest turneu, e bine ca am terminat cu o victorie buna pentru moralul nostru. Sper ca la reluarea campionatului sa fim in plenitudinea fortelor si sa incepem cu dreptul. Nu e important ca am marcat. Acest gol o sa-mi dea putina incredere in fortele mele daca mai era nevoie, dar eu am incredere deplina in mine si daca o sa fiu sanatos sunt convins ca voi da un randament bun“, a declarat Stânga.


Chiar daca mai resimte dureri, Florin Stânga crede ca la ora partidei cu Gloria Bistrita va fi apt pentru a evolua din primul minut: „Sunt destul de bine pregatit, nu pot sa spun ca sunt apt 100% pentru ca inca resimt niste dureri care sunt normale pentru accidentarea pe care am avut-o. 90% sunt apt pentru a duce un efort de 90 de minute. Fizic sunt bine, mai sunt zece zile pâna la inceperea campionatului, pot sa mai acumulez“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS