11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFara spectatori pe stadioanele nesigure

Fara spectatori pe stadioanele nesigure

Ministrul de interne al Italiei, Giuliano Amato, a anuntat luni seara, dupa intâlnirea cu ministrul sporturilor, Giovanna Melandri, si cu conducerile Comitetului Olimpic Italian (CONI) si Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), ca stadioanele care nu corespund normelor in vigoare privind securitatea nu vor mai putea gazdui meciuri cu spectatori in tribune.


„Nu vor mai intra spectatori pe stadioanele care nu ofera garantii privind securitatea“, a spus ministrul, precizând ca „trebuie sa spunem nu regulii inconstiente si criminale a turmei“. Tocmai din acest motiv nu vor mai fi vândute bilete de intrare in bloc galeriilor oaspetilor. „Acest lucru nu va impiedica pe nimeni sa-si cumpere bilet in mod individual“, a mai spus Amato. Totodata, a fost interzis orice fel de raport economic intre conducerile clubului si grupurile de suporteri ultras.


Conform presei din Italia, numai patru stadioane corespund in prezent cerintelor legii. Este vorba de stadionul „Olimpic“ din Roma, stadionul „Olimpic“ din Torino si cele din Palermo si Siena, iar alte câteva arene, printre care si „San Siro“ din Milano, mai au de efectuat câteva lucrari pentru a fi aduse la standardele cerute.


Pentru ca un stadion sa se incadreze in standardele acceptate, la intrarea in arena trebuie sa se comercializeze bilete nominale, locurile din stadion trebuie sa fie numerotate, arenele trebuie sa fie dotate cu sistem de supraveghere video, atât in interior, cât si in exterior, si trebuie sa existe un post de politie in incinta si zone de filtrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS