9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Defensiva de fier

Cu mai putin de un gol primit pe meci in turul campionatului, Pandurii Târgu Jiu are una dintre cele mai puternice defensive din Liga I, lucru remarcat si de directorul tehnic Nicolae Zamfir dupa jocul cu Steaua. Adversarii „pandurilor“ nu au reusit sa marcheze in poarta lui Guso in ultimele patru jocuri, bosniacul fiind invins doar la Vaslui, dar de colegul Popete. Daca in defensiva sunt redutabili, in atac jucatorii lui Neagoe au ramas datori, marcând 14 goluri in 17 etape.


Pretentiile ofensive ale gorjenilor in ultimul joc de la Pitesti au fost aproape nule, jocul cu FC Arges putând fi catalogat ca o repetitie pentru intâlnirile cu Rapid si Dinamo. „Geana“ isi doreste sa nu piarda cu gruparile bucurestene pentru ca Pandurii sa devina o echipa temuta in prima liga. „Am jucat doua partide in deplasare si una acasa, cu Steaua. Este greu sa marchezi, dar nici nu am primit gol decât la Vaslui, pe o greseala. La fiecare joc trebuie sa speram. Imi doresc ca in urmatoarele doua etape, cu Rapid si Dinamo, sa nu pierdem. Daca reusim, chiar ca suntem o echipa de luat in seama si de care adversarii ar trebui sa tina cont“, sustine Neagoe.


Francezul Cafournelle s-a pregatit cu Pandurii


„Urmasul“ lui Thereau in România, Jonathan Cafournelle (foto), a ajuns la Târgu Jiu si ieri s-a pregatit pentru prima data alaturi de jucatorii de la Pandurii. Francezul este de fapt un amator care nu a depasit granitele ligii a II-a, reusind sa marcheze zece goluri in ultimul sezon. Nascut in 1980, atacantul de 1,82 m recomandat de anumiti impresari antenorului Eugen Neagoe a mai evoluat la Levallois, sezonul 2000-2001, si Gaillard, sezonul 2002-2003.


„Cafournelle a venit aici in probe, pentru ca vreau sa intarim lotul. Pâna la sfârsitul anului, atât cât vom mai sta in activitate, vom mai testa inca doi sau trei jucatori straini. Dar asta nu inseamna ca vor ramâne toti, ci numai aceia care se vor ridica la valoarea lotului nostru, pentru ca avem si noi jucatori de valoare“, a declarat Neagoe.


La Pandurii urma sa soseasca aseara inca un jucator strain, este vorba de un gabonez de 23 de ani care a evoluat si in nationala tarii sale, insa are si cetatenie franceza, el jucând in trecut si la Le Havre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS