22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgintaru, tinut in sah

Argintaru, tinut in sah

Dupa ce a fost „lucrat“ la contract, juniorul Marius Argintaru este târât la comisiile FRF, astazi urmând sa se pronunte sentinta Comisiei de Apel.


Când a venit la Universitatea Craiova, in iulie 2005, lui Marius Argintaru i s-a oferit un contract ce prevedea un salariu lunar de 2,3 milioane de lei. Contractul de munca era insotit de un act aditional care stipula, pentru sezonul 2005/2006, drepturi financiare de 10.000 de dolari, platibili in rate lunare egale. A semnat pe doi ani fara sa puna conditii, bucuros ca va ajunge sa imbrace tricoul celei mai iubite echipe din Banie.


Dupa patru luni, perioada in care a primit lunar 833 de dolari, clubul si jucatorul au cazut de acord in privinta inlocuirii contractului individual de munca, semnând un contract civil ce prevedea un salariu de trei milioane de lei. De asemenea, conform celor sustinute de jucator in fata CSJ, la aceeasi data a fost incheiat un act aditional care prevedea aceleasi drepturi financiare ca si actul aditional incheiat la contractul din luna iulie 2005.


Argintaru si-a semnat micsorarea salariului


Dupa ce a semnat contractul civil au inceput insa problemele. Din ianuarie 2006 nu a mai primit rata lunara de 833 de dolari, dându-si seama ca ceva este in neregula. Mergând la Federatia Româna de Fotbal, jucatorul, care sustine ca la semnarea contractului civil a primit copii xerox dupa acesta, dar si dupa actul aditional nou incheiat, a aflat cu stupoare ca acesta din urma nu era inregistrat si, conform actelor aflate la dosar, clubul Universitatea Craiova nu este obligat sa-i plateasca decât salariul de trei milioane de lei.


Suparat, Marius Argintaru a depus memoriu la Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF, solicitând sa fie declarat liber de contract. In conditiile in care i s-au oferit prea putine sanse la echipa mare, dar mai ales pentru ca s-a vazut cu salariul diminuat, Argintaru vrea sa-si incerce norocul in alta parte, FC Caracal fiind unul dintre cluburile care l-ar dori.


Cine a facut falsul?


Cazul s-a judecat la inceputul acestei luni, conducatorii Universitatii Craiova sustinând ca al doilea act aditional nu a fost niciodata incheiat, lasând sa se inteleaga ca Argintaru si-ar fi „procurat“ singur actul respectiv. Cu toate acestea, membrii CSJ au gândit ca nu este posibil ca jucatorul sa fi acceptat un contract fara anexa financiara, motiv pentru care s-a considerat ca actul aditional la contractul individual de munca incheiat in iulie 2005 produce in continuare efecte intre parti, rezultând ca Universitatea Craiova avea obligatia sa achite sumele prevazute.


Cum acest lucru nu s-a intâmplat, CSJ a decis pe 3 octombrie declararea jucatorului Marius Argintaru liber de contract. Conducerea Universitatii a contestat decizia CSJ si a facut recurs la Comisia de Apel, cazul urmând sa se judece, astazi, din nou.


Carte de vizita


Nume: Marius Argintaru


Post: mijlocas central


Cluburi: „GP“ Craiova, FEFS Craiova, Universitatea Craiova


Rezultate: locul I (2000) si locul II (2001) cu „GP“ Craiova in Elvetia (juniori, amical), campion national cu „GP“ Craiova (2002), participant la turneul semifinal de juniori cu FEFS Craiova (2004), participant la turneul final de juniori cu Universitatea Craiova (2005).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS