10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmericanii au viata grea cu rusii

Americanii au viata grea cu rusii

Rusia a luat o optiune serioasa pentru calificarea in finala Cupei Davis, conducând echipa Statelor Unite cu scorul de 2-0 dupa primele doua meciuri


Daca România lupta cu echipa Coreei de Sud pentru mentinerea in grupa mondiala a Cupei Davis, alte patru reprezentative isi disputa un loc in finala competitiei, programata sa se dispute intre 1 si 3 decembrie. Cea mai interesanta intâlnire este cea de la Moscova, dintre echipele Rusiei si Statelor Unite ale Americii. Dupa ce in 2005 „yankeii“ au parasit Cupa Davis dupa primul tur, fiind eliminati de echipa Croatiei, cea care avea sa câstige trofeul, in acest an si-au propus sa joace finala.


Scorul intregistrat la Moscova dupa cele doua meciuri din prima zi, 2-0, in favoarea Rusiei, aproape ca a spulberat visul echipei conduse de Patrick McEnroe de a juca in decembrie cu trofeul pe masa. In meciul de debut, Marat Safin (foto), un jucator care a triumfat in 2000 pe pamânt american, la US Open, nu a cedat nici un set in fata lui Andy Roddick, pe care l-a invins cu 6-4, 6-3, 7-6 (5). Safin a controlat jocul in primele doua seturi, nelasând nici un moment impresia ca le poate pierde. Numai in ultimul set, Roddick s-a ridicat la nivelul asteptarilor compatriotilor sai, dar, cu toate acestea, a cedat la tie-break. O data cu acest succes, scorul intâlnirilor directe dintre rus si american a ajuns la 3-3. Cei doi nu mai fusesera fata in fata de la turneul de la Houston din 2004, când Roddick se impusese in doua seturi.


„Este un punct important pentru moral. Conteaza foarte mult sa incepi o intâlnire de Cupa Davis cu un succes in primul meci. Mi-am pierdut putin cumpatul la sfârsitul partidei si am transpirat serios ca sa câstig al treilea set. Andy isi revenise si mi-a creat probleme. Dar totul e bine când se termina cu bine“, a declarat Safin.


Michael Youzhny a adus al doilea punct Rusiei


A doua partida din duelul ruso-american, disputata intre Michael Youzhny si James Blake, a adus si al doilea punct Rusiei. Cu un bilant de 45 de victorii si 20 de infrângeri inregistrate in 2006, an in care si-a trecut in palmares si trei titluri, James Blake, numarul 9 mondial, pornea favorit. Suprafata de zgura l-a avantajat insa pe Youzhny, care a parut si intr-o forma mai buna. Rusul a fost condus cu 3-0 de un Blake care parea ca joaca pe o suprafata dura, dar a revenit spectaculos si si-a adjudecat primul set cu 7-5.


Youzhny s-a relaxat apoi inexplicabil si a fost invins, fara drept de apel cu 6-1 in cel de-al doilea. Sustinut de public si de fostul presedinte al Rusiei, Boris Eltin, moscovitul a revenit spectaculos si a câstigat al treilea set cu acelasi scor cu care il pierduse pe precedentul, 6-1. In ultimul set, Michael Youzhny s-a precipitat putin, a comis câteva greseli dar in final s-a impus cu 7-5 si a oferit al doilea punct echipei sale. Meciul de dublu, dintre perechile Dmitri Tursunov-Michael Youzhny si Bob Bryan- Mike Bryan, incheiat ieri, dupa inchiderea editiei, se anunta decisiv.


Astazi, sunt programate ultimele doua meciuri: Michael Youzhny – Andy Roddick; Marat Safin – James Blake.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS