19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMiza doar pe Pavel

Miza doar pe Pavel

România asteapta totul de la Andrei Pavel, dupa ce perioada de convalescenta a lui Victor Hanescu s-a prelungit, iar Razvan Sabau a refuzat convocarea.


La sfârsitul acestei saptamâni, pe Arenele BNR din Capitala se va juca din nou tenis de cea mai buna calitate. Nici nu s-au dus ecourile Openului României, ca pe zgura vor intra din nou cei mai buni jucatori români ai momentului. De data aceasta pentru o cauza nobila, mentinerea României in Grupa Mondiala, adica intre cele mai bune echipe de Cupa Davis din lume. Pentru acest lucru, Andrei Pavel si compania au aparent o misiune facila, sa invinga Coreea de Sud in meciul de baraj. Avantajul terenului propriu si faptul ca asiaticii nu dispun de jucatori cu nume in circuitul ATP dau României prima sansa la victorie, insa in rândul echipei sunt destule probleme de lot.


Sabau nu mai vine la lot


De obicei, România se baza, la simplu, pe cei doi jucatori exponentiali ai sai, Andrei Pavel si Victor Hanescu. Numai ca ultimul a cam iesit din circuit dupa accidentarea din meciul de Cupa Davis cu SUA, din luna februarie, de atunci cel mai bine clasat tenisman român aflându-se intr-o continua recuperare. Hanescu a ratat cam toate turneele, jucând doar in câteva meciuri, care i-au adus in acest an doar sase puncte ATP, cu care a cazut pe locul 204 in circuitul profesionist.


Antrenorul Florin Segarceanu si capitanul nejucator Adrian Marcu isi pun cele mai mari sperante in Pavel, jucatorul care de zece ani tine in spate echipa României, si se asteptau la un ajutor si din partea lui Razvan Sabau, al doilea clasat tenisman român.


Desi fusese eliminat din primul tur la BCR Open, Sabau era considerat om de baza al echipei si urma sa dispute meciurile de simplu, insa acesta a anuntat ieri ca refuza convocarea, invocând unele probleme medicale, cu toate ca in prezent se afla la un challenger in Polonia.


Se va apela la Mergea


Lotul provizoriu al României pentru meciul de Cupa Davis cu Coreea de Sud, anuntat de antrenorul Florin Segarceanu saptamâna trecuta, ii cuprindea pe Andrei Pavel, Victor Crivoi, Horia Tecau, Gabriel Moraru, Razvan Sabau si Petru Alexandru Luncanu. Insa, dupa refuzul lui Sabau de a veni la lot, cele mai mari sanse de a-l inlocui le are gorjeanul Florin Mergea. „Cele mai mari sanse le are Florin Mergea, pentru ca asa am avea o varianta in plus la dublu, dar inca nu am luat o decizie. Mai intra in calcule si Adrian Ungur. Decizia finala o vom lua joi (mâine – n.r.)“, a declarat Segarceanu.


Antrenorul echipei României a mai mentionat ca nu s-a hotarât nici in privinta celui de-al doilea jucator, in afara de Andrei Pavel, care va evolua la simplu. „Favorit este Victor Crivoi, pentru ca este cel mai bine clasat jucator, dupa Pavel, dintre cei convocati. Vom vedea insa pe cine vom alege, in functie de cum se prezinta la antrenamente si de starea de sanatate a jucatorilor. Crivoi a acuzat o enteroviroza, dar acum se simte mai bine“, a spus Segarceanu, care a adaugat, in gluma: „Sper sa nu fiu nevoit sa intru eu in teren sau capitanul nejucator Adrian Marcu“.


In ceea ce priveste meciul de dublu, se discuta despre posibila utilizare a perechii Andrei Pavel / Horia Tecau, desi ea a fost eliminata din primul tur al Openului bucurestean de saptamâna trecuta. Cei doi sportivi au jucat o singura data impreuna intr-o competitie oficiala, dar Segarceanu are si alta varianta, cuplul Florin Mergea / Horia Tecau, cei doi evoluând mult timp impreuna in perioada junioratului, câstigând chiar turneul de Mare Slem de la Wimbledon.


Celelalte partide


In barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Cupei Davis, vineri, sâmbata si duminica se disputa si alte partide, dupa urmatorul program: Austria – Mexic, Germania – Thailanda, Olanda – Cehia, Slovacia – Belgia, Spania – Italia, Brazilia – Suedia, Elvetia – Serbia. Cele doua semifinale ale competitiei vor pune fata in fata echipele Argentinei si Australiei in primul joc, iar a in doua semifinala se intâlnesc Rusia si SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS