9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel se bate cu Moya

Pavel se bate cu Moya

Turneul de tenis BCR Open România, care se desfasoara in aceste zile pe Arenele BNR din Capitala, a ajuns in faza optimilor de finala. Dupa Victor Crivoi, care va da piept cu francezul Paul-Henri Mathieu (nr. 8) in runda a doua a competitiei, si Andrei Pavel (foto), cel mai bun tenisman român din ultimul deceniu, s-a calificat in turul doi, continuând cursa pentru titlu, care nu a intrat niciodata in posesia unui jucator român. „Cneazul“ s-a antrenat in runda inaugurala cu sârbul Boris Pashanski, pe care l-a invins lejer, scor 6-3, 6-1, dar va avea parte astazi, in optimi, de un adversar redutabil, spaniolul Carlos Moya. Ibericul, desemnat cap de serie numarul 3, a avut un meci tare in primul tur cu peruanul Luis Horna, pe care l-a depasit greu, in trei seturi, cu 6-7 (4), 7-6 (3), 7-5, si incearca sa-si treaca in palmares al 20-lea titlu din cariera.


Moya are 2-1 la intâlniri directe


Pâna in prezent, Pavel s-a intâlnit de trei ori cu Moya, spaniolul impunându-se de doua ori, iar românul o data. Prima confruntare a avut loc acum zece ani, in semifinalele BCR Open, când ibericul a câstigat in trei seturi, 4-6, 6-3, 6-0, fiind apoi invins in finala de compatriotul sau Alberto Berasategui (6-1, 7-6). In 2004, in sferturile turneului de la Roma, Carlos Moya s-a impus din nou, scor 6-1, 6-2. Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc in acest an si a adus si singura victorie a lui Andrei Pavel in disputele cu adversarul sau de astazi, insa una mult mai importanta, fiind inregistrata la primul turneu de Grand Slam din 2006, Australian Open, chiar in runda inaugurala, „Cneazul“ câstigând dupa cinci seturi, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 3-6, 6-4. Ca palmares, Moya este o figura emblematica a tenisului mondial, el cucerind in cariera sa 19 titluri, dintre care unul de Mare Slem (Roland Garros, in 1998), si câstigând, din tenis, 11.900.000 de dolari. A fost liderul clasamentului ATP in martie 1999. In prezent, ocupa locul 41 in ierarhia jucatorilor profesionisti, iar in acest an are in palmares 29 de victorii si 18 infrângeri.


De partea cealalta, Andrei Pavel si-a trecut in cont trei titluri, 4.600.000 de dolari din tenis, cea mai buna clasare a sa fiind in octombrie 2004, locul 13 ATP. In prezent, ocupa pozitia a 79-a in circuitul profesionist, iar in acest an are in palmares 14 victorii si 18 infrângeri.


„Cneazul“ vrea sa faca spectacol


Andrei Pavel stie ca va avea un meci greu cu Moya, dar spera sa prinda o zi buna si, ajutat si de public, sa se califice in sferturile competitiei. „Cu Moya sigur va fi mai greu decât cu Pashanski. Sper sa joc bine, sa ma simt bine, pentru ca vreau sa sarbatoresc fiecare meci“, a spus Pavel, care a tinut sa multumeasca spectatorilor pentru sustinere: „Publicul este superb. Am simtit cum ma intelege, ma ajuta si ma ridica. Pentru acesti suporteri minunati voi incerca sa fac un joc cât mai bun si sa ofer spectacol“.


Iata si alte rezultate inregistrate in cadrul turneului de la Arenele BNR, dotat cu premii in valoare de 323.250 de euro: turul I: Dmitry Tursunov (Rusia, nr. 1) – Alexander Waske (Germania) 1-6, 7-6, 6-4; Florian Mayer (Germania, nr. 7) – Potito Starace (Italia) 6-2, 6-3; turul II: Jürgen Melzer (Austria) – Gilles Simon (Franta) 3-6, 6-3, 6-4; Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) – Christophe Rochus (Belgia) 3-6, 6-3, 6-1; Florent Serra (Franta, nr. 2) – Martin Vassallo Arguello (Argentina) 6-4, 6-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS