11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte norocoase

Trei puncte norocoase

Preliminarii CE 2008


Albania – România 0-2


• Stadion „Qemal Stafa“, Tirana, spectatori: 12.000.


• Au marcat: Dica ’65, Mutu ’75-penalti.


Albania: Beqaj – Dallku, Beqiri, Hasi, Curri – Skela (’64, Aliaj), Cana, Lala (’75, Mukaj), Haxhi – Tare, Bogdani (’62, Kastrati). Selectioner: Otto Baric.


România: Lobont – Contra, Ghionea, Chivu, Rat – Codrea, Rosu (’89, Margaritescu) – Fl. Petre, Dica, Mutu (’85, Nicolita) – Marica (’78, Ganea). Selectioner: Victor Piturca.


• Cartonase galbene: Tare, Bogdani, Hasi, Curri, Beqiri, Cana, Kastrati / Rosu, Contra.


• A arbitrat: Olegario Benquerenca (Portugalia).


România nu a stralucit la Tirana, insa a obtinut o victorie care este foarte importanta in economia Grupei G.


Reprezentativa de fotbal a României a obtinut, miercuri seara, prima victorie din preliminariile Campionatului European din 2008, impunându-se cu scorul de 2-0 (0-0), la Tirana, in fata Albaniei. Ambele goluri ale „tricolorilor“ au fost marcate in repriza a doua de Dica (’65) si de Mutu (’75, din penalti).


România nu a stralucit la Tirana, insa a obtinut o victorie care, chiar daca este norocoasa, este foarte importanta in economia Grupei G. Urmatorul meci pe care selectionata pregatita de Victor Piturca il va disputa in preliminariile Euro 2008 va fi cel cu Belarus, de pe teren propriu, programat pe 7 octombrie.


Repriza echilibrata


Albanezii au inceput curajos meciul, dar prima faza de consemnat s-a petrecut la poarta lor, in minutul 10, când Dica a trimis mingea in plasa, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Au urmat 20 de minute de joc haotic, cu multe pase gresite de o parte si de alta. Albanezii au incercat sa-l caute in mod repetat pe atacantul Tare cu mingi inalte, insa doar o singura data acesta a reusit sa trimita spre poarta in minutul 19, dar a gresit tinta. Poarta lui Lobont a fost pusa in pericol in minutul 30, de Ghionea, care a fost la un pas de autogol, mingea respinsa de el cu capul trecând la câtiva centimetri de bara din stânga. Elevii lui Piturca au incercat sa ajunga la poarta lui Beqaj prin actiuni purtate pe partile laterale, dar centrarile lui Mutu de pe partea stânga si Florentin Petre, de pe dreapta, au fost de fiecare data respinse de defensiva albaneza. In minutul 42, la o lovitura libera, in urma unei scheme, mingea a ajuns la Mutu in marginea careului de 16 metri, dar lovitura de cap a acestuia a trecut peste transversala. Doua minute mai târziu, Dica a incercat sa inscrie, din intoarcere, la coltul lung, cu un sut plasat, dar Beqaj a retinut. Repriza s-a incheiat cu o lovitura libera executata de Chivu in picioarele unui fundas albanez.


Kastrati ne-a ajutat sa deschidem scorul


Jocul României din repriza secunda a semanat mult cu cel din prima parte. „Tricolorii“ au pasat de multe ori lateral, undeva la 30 de metri de poarta gazdelor, si rareori au incercat sa verticalizeze, desi defensiva albaneza daduse semne ca este fragila pe axul central si in meciul disputat de elevii lui Barici cu Belarus.


Prima faza de poarta a reprizei au avut-o albanezii, Lobont reusind sa prinda mingea din picioarele unui adversar, intr-un moment de panica in careul nostru. A urmat o centrare buna a lui Rat de pe partea stânga, dar Marica nu a ajuns la minge (’48). Dupa un sut al lui Mutu deviat in corner (’55) si o centrare periculoasa a albanezilor, la care Lobont a boxat, România a reusit sa deschida scorul in minutul 65. Kastrati, intrat pe teren de putin timp, a trimis o pasa spre propriii fundasi centrali, dar mingea a ajuns la Dica, liber in careu, care l-a executat pe Beqaj cu un sut la coltul lung. Zece minute mai târziu, „tricolorii“ si-au majorat avantajul dintr-un penalti obtinut de Florentin Petre, care a fost impins in careu, in momentul in care se pregatea sa reia spre poarta o centrare pe jos a lui Dica de pe partea stânga. Mutu l-a fentat pe portarul albanez si a inscris cu un sut plasat, pe jos, in stânga acestuia. Pâna la sfârsitul meciului nu au mai fost de consemnat decât doua suturi pe lânga poarta trimise de Ganea, introdus de Piturca pe teren in locul lui Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU