20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportElvetienii si ucrainenii si-au indeplinit obiectivul

Elvetienii si ucrainenii si-au indeplinit obiectivul

La prima ei participare la un Campionat Mondial, Ucraina lui Andrei Sevcenko a reusit sa ajunga in optimile de finala, iar norocul i-a surâs, adversara din aceasta faza a competitiei, Elvetia, nefiind una dintre favoritele la titlu. Elevii lui Oleg Blohin au avut-o de partea lor pe Zeita Fortuna si atunci când s-au stabilit grupele Mondialului, ei intâlnind o singura echipa valoroasa, Spania, in fata careia de altfel au si pierdut (0-4), si doua selectionate modeste, Arabia Saudita si Tunisia, pe care le-au invins fara sa primeasca gol (4-0, respectiv 1-0).


In schimb, Elvetia lui Kobi Kuhn a reusit sa câstige o grupa in care Franta pornea favorita, iar Coreea de Sud venea din postura de semifinalista la Cupa Mondiala din urma cu patru ani. Practic, ambele selectionate si-au atins obiectivul stabilit pentru competitia din Germania, calificarea in optimi, si nici unul dintre selectioneri nu pare sa aiba postul in pericol in cazul unei eliminari.


„Obiectivul nostru era sa ajungem in optimi si iata-ne in optimi. Ramâne de vazut ce vom face in continuare“, spunea Oleg Blohin, multumit ca echipa sa a trecut de faza grupelor. „Daca am ajuns pâna aici, de ce sa nu incercam sa mergem mai departe? Adversarii nostri sunt puternici si nu stiu daca va fi de ajuns sa jucam bine pentru a invinge“, afirma, ieri selectionerul echipei din Ţara Cantoanelor.


Mai optimisti decât antrenorii lor erau inaintea acestei intâlniri jucatorii, elocventa fiind in acest sens declaratia portarului elvetian Pascal Zuberbühler, care a promis ca va „inchide“ poarta echipei sale si in optimi, asa cum a facut-o in faza grupelor, când a scapat fara nici un gol primit.


La meciul programat astazi pe stadionul „RheinEnergie“ din Köln, ucrainenii vor fi nevoiti sa se descurce fara fundasii centrali Andriy Rusol si Vyacheslav Svidersky, ambii fiind suspendati dupa ce au primit al doilea „galben“ in meciul cu Tunisia. In schimb, de la elvetieni va lipsi aparatorul Philippe Senderos, care si-a dislocat umarul in partida cu Coreea de Sud. Cel mai probabil, Senderos va fi inlocuit cu tânarul Johan Djourou, care s-a descurcat foarte bine când l-a inlocuit pe acesta in meciul cu asiaticii.


Cele doua nationale nu s-au mai intâlnit niciodata la nivelul echipelor de seniori, singura confruntare dintre Elvetia si Ucraina fiind cea a selectionatelor „Under 19“ la Europenele din 2004. Sapte dintre jucatorii aflati pe teren atunci se reintâlnesc astazi, la cea mai importanta competitie fotbalistica din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS