23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cangurii“ vor sa sara in sferturi

„Cangurii“ vor sa sara in sferturi

Italia a tras tare in ultimul meci din grupa pentru a evita Brazilia in optimile de finala si va avea in fata astazi, la Kaiserslautern, un adversar mai accesibil, Australia. Cu doar un gol primit, si acela marcat tot de un „azzurro“, in propria poarta, Italia a demonstrat, asa cum era de asteptat, ca are una dintre cele mai bune defensive de la Campionatul Mondial, acesteia adaugându-i-se o linie de mijloc solida si un compartiment ofensiv oportunist. Toate acestea o fac pe selectionata pregatita de Marcello Lippi favorita in fata „cangurilor“ lui Guus Hiddink. Sistemul 4-3-1-2 folosit pâna acum de fostul tehnician al lui Juventus la Mondialul din Germania a functionat bine (2-0 cu Ghana, 2-0 cu Cehia), exceptie facând partida cu SUA, incheiata la egalitate (1-1).


Pentru partida de astazi, presa din Peninsula a inceput sa faca multe speculatii vizavi de primul unsprezece al „squadrei azzurra“, fie anuntând ca selectionerul va folosi un singur atacant in fata lui Francesco Totti, pentru a câstiga un om in plus la centrul terenului, acolo unde australienii ar crea probleme, fie vehiculând ideea unui trident ofensiv cu Totti, Gilardino si Inzaghi.


Inaintea partidei de pe „Fritz Walter Stadion“, care nu le-a purtat noroc „azzurrilor“ in meciul cu americanii, italienii se confrunta cu doua probleme de lot: fundasul Alessandro Nesta va lipsi din cauza unei accidentari la muschii aductori, suferita in meciul cu Cehia, iar mijlocasul Daniele De Rossi a fost suspendat patru meciuri dupa eliminarea din partida cu SUA.


De partea cealalta, selectionerul olandez al Australiei, Guus Hiddink, are la dispozitie o echipa de nivel mediu, cu putine talente, dar cu multa vointa. El a reusit deja o noua performanta notabila, ducându-i pe „canguri“ pâna in optimi, dupa ce in urma cu patru ani a ajuns cu Coreea de Sud pâna in semifinale. Australia s-a calificat in prima faza eliminatorie a turneului din Germania dupa ce a obtinut patru puncte si s-a clasat pe locul al doilea intr-o grupa in care prima pozitie era „rezervata“ Braziliei dinaintea inceperii competitiei. Fara sa-l aiba la dispozitie pe mijlocasul Brett Emerton, suspendat dupa cartonasul rosu primit in meciul cu Croatia, Hiddink a anuntat ca va alinia un unsprezece care nu va fi preocupat doar de aparare, chiar daca adversara se numeste Italia. „Acesta este adversarul perfect pentru noi“, a indraznit sa spuna atacantul Harry Kewell, sustinând ca nationala „Socceroos“ nu se teme de italieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS