17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMexic, favorita in fata Iranului

Mexic, favorita in fata Iranului

Arena „Frankenstadion“ din Nürnberg va gazdui mâine prima confruntare din Grupa D a Campionatului Mondial, cele doua protagoniste fiind Mexic si Iran. Mexicanii, aflati pentru a 13-a oara la un turneu final al Cupei Mondiale si pentru a patra oara consecutiv, pornesc din postura de favoriti, având un lot mai valoros, cu jucatori tehnici si experimentati. Dintre toti se disting fundasul Rafael Marquez, proaspat câstigator al Ligii Campionilor cu FC Barcelona, si atacantii Jared Borgetti legitimat in Anglia, la Bolton, si Guillermo Franco, component al formatiei spaniole Villarreal. In plus, selectionerul mexicanilor, Ricardo Antonio La Volpe, isi cunoaste foarte bine elevii, fiind numit in functie in urma cu patru ani.


De partea cealalta, selectionerul Iranului, Branko Ivankovic, a incercat, de când a fost instalat la cârma echipei nationale, sa alcatuiasca o echipa bazata pe un schelet de jucatori experimentati care evolueaza sau au evoluat in Bundesliga, precum Mehdi Mahdavikia, Ali Karimi, Vahid Hashemian sau veteranul de 37 de ani Ali Daei. Ultimul, fost jucator la Bayern München si Hertha Berlin, in prezent in tara natala la Saba Battery, este in continuare titular in selectionata lui Ivankovic si liderul de necontestat al echipei.


Obiectivul declarat al mexicanilor la aceasta editie a Campionatului Mondial este calificarea in sferturile de finala, adica egalarea celei mai bune performante obtinuta de ei, de doua ori, la editiile pe care tara din America Centrala le-a gazduit (1970 si 1986). In schimb, pentru nationala Iranului, o calificare in optimi ar fi o performanta notabila, având in vedere ca favoritele Grupei D sunt Portugalia si Mexic. Protagonistele meciului de la Nürnberg, Mexic si Iran, s-au intâlnit o singura data, in anul 2000, intr-un meci amical disputat in SUA, victoria revenind mexicanilor cu 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS