17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBuget de doua milioane de dolari

Buget de doua milioane de dolari

Finantatorul craiovean sustine ca va scoate din buzunar 1,6 milioane de „verzisori“ pentru ca Stiinta sa ocupe unul din locurile fruntase in Divizia A, iar restul banilor vor veni din drepturile de televizare si sponsorizari.


Intrat in febra „cumparaturilor“, finantatorul Universitatii a afirmat ca gruparea alb-albastra nu va duce lipsa de nimic in campionatul viitor, pentru ca bugetul echipei va fi consistent, iar conditiile de munca vor fi dintre cele mai bune. Adrian Mititelu a estimat ca averea Stiintei se va ridica undeva la doua milioane de dolari si, cu putin noroc, chiar peste, pentru ca vor veni bani si din sponsorizari. Pentru ca Universitatea trebuie sa obtina un loc de cupa europeana, patronul craiovean sustine ca va aloca din buzunarul sau 1.600.000 de dolari, la care se vor adauga si banii din drepturile de televizare (doua-trei sute de mii de dolari), plus o suta de mii de la sponsorul principal, nedezvaluit inca pentru ca nu au fost parafate actele.


„Universitatea va avea un buget destul de bun, cam 1.600.000 de dolari ii asigur eu, din drepturile de televiziune vor veni doua-trei sute de mii, plus ce va da sponsorul principal. Deci ar fi vorba de doua milioane de dolari, si chiar mai mult, pentru ca vom atrage si alti sponsori la echipa. Baietii nu vor duce lipsa de nimic, vor avea conditii optime pentru performanta. Totul depinde de ei“, a anuntat finantatorul Universitatii.


Sase sute de mii de dolari pentru transferuri


Constient de faptul ca echipa lui Ovidiu Stinga trebuie „plombata“ cu patru-cinci jucatori de valoare, Adrian Mititelu a marturisit ca, din bugetul total, sase sute de mii de dolari vor fi destinati transferurilor. Finantatorul craiovean a anuntat ca la Universitatea vor ajunge numai jucatori de peste hotare, de certa valoare, fara sa aiba un cost prea ridicat. De altfel, fotbalistii vor ajunge in Banie pe filiera Dan Stalinescu, impresarul australienilor Josh Mitchell si Michael Baird convingându-l pe Mititelu de loialitate.


„Pentru transferuri am decis sa cedez cinci-sase sute de mii de dolari. Bine, in functie si de pretentiile jucatorilor de care avem nevoie, suma putând suporta modificari. Oricum, merg pe mâna lui Dan (Stalinescu – n.r.) pentru ca a dovedit ca se pricepe la fotbal. In plus, este loial Universitatii si pune mult suflet pentru aceasta echipa. Nu prea ma intereseaza jucatori din tara, pentru ca acestia cer mult si nu vin cu sufletul, vin doar pentru bani, iar daca nu simti nimic pentru aceasta echipa…“, a spus Mititelu.


Multumit de prestatia lui Glen Moss


Vizionând partida amicala dintre Noua Zeelanda si Brazilia (0-4), finantatorul Stiintei s-a aratat multumit de prestatia lui Glen Moss, portarul de 23 de ani având câteva interventii salvatoare in fata elevilor lui Carlos Alberto Parreira. Adrian Mititelu a afirmat ca si-a dorit ca viitorul jucator al Universitatii sa incaseze mai multe goluri de la brazilieni, de teama ca putea sa atraga atentia altor grupari din Europa, si, pentru ca actele nu s-au parafat, l-ar fi putut pierde pe Glen Moss. Finantatorul Stiintei a fost dezamagit ca nu l-a putut urmari si pe mijlocasul de banda dreapta, Adrian Webster, pentru ca nu a fost folosit in amical si nu a putut sa-si faca o parere despre el.


„Am vazut meciul si mi-a placut Glen Moss. A avut câteva interventii extraordinare, iar rezultatul final putea fi si mai mare daca nu era el in poarta. Imi pare rau ca nu a jucat si Adrian Webster, ca sa-mi fac o idee despre el. Sa fiu sincer, m-am rugat sa inscrie de mai multe ori Brazilia, pentru ca imi era teama ca o sa-l vada alte echipe pe Moss si o sa-i faca o oferta mai buna, pentru ca noi nu am semnat contractul pâna acum, si il puteam pierde“, a spus Mititelu, glumind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII