14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDosarul FC National - Pandurii va ajunge la DNA

Dosarul FC National – Pandurii va ajunge la DNA

Dosarul privind dezvaluirile presedintelui Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, in legatura cu sumele de bani oferite gruparii „bancare“ de oficiali ai cluburilor SC Vaslui si Jiul Petrosani inaintea meciului cu Pandurii Târgu Jiu, va fi trimis la DNA.


Doru Viorel Ursu, presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, a declarat ca Iacov nu s-a prezentat la sedinta de luni cu probele solicitate, dar a subliniat ca dosarul intocmit pe baza declaratiilor publice ale oficialului „bancar“ si ale celorlalte persoane implicate in acest caz va fi transmis Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a se deschide o ancheta.


Doru Viorel Ursu a mentionat ca aceasta declinare a responsabilitatii nu se doreste a fi o musamalizare a cazului. „Mai multi oficiali vorbesc de trucari de meciuri. Comisia de Disciplina nu pune batista pe tambal si nu trage cortina, dar, ca si in Italia, organele competente urmeaza sa-si spuna cuvântul“, a explicat Ursu.


Iacov a declarat, dupa meciul FC National – Pandurii Târgu Jiu, scor 3-2, ca gruparii pe care o conduce i s-a oferit, din partea oficialilor lui SC Vaslui si Jiul Petrosani, suma de 60.000 de dolari, pentru a invinge formatia gorjeana.


Finantatorul echipei moldovene, Adrian Porumboiu, a negat spusele lui Iacov. Mai mult, acesta a precizat ca Iacov a fost cel care l-a contactat in repetate rânduri inaintea meciului si ca i-a telefonat cu ora inainte de inceperea partidei pentru a-l intreba daca ofera mai mult decât presedintele gruparii Pandurilor, Marin Condescu, pentru ca FC National sa impiedice formatia gorjeana in lupta pentru evitarea retrogradarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS