14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher va alerga numai pentru Ferrari

Schumacher va alerga numai pentru Ferrari

Scuderia de la Maranello i-a aruncat pe masa septuplului campion mondial aproape 90 de milioane de dolari pentru doua sezoane, cu conditia ca „Schumi“ sa se poata lasa de meserie daca va cuceri inca un titlu.


Willy Weber, managerul pilotului de Formula 1 Michael Schumacher, a risipit zvonurile care au circulat in presa internationala cu privire la trecerea germanului la o alta echipa incepând din sezonul viitor. Contractul lui „Schumi“ cu scuderia de la Maranello urmeaza sa expire la sfârsitul acestui an si inca de la sfârsitul lui 2005 au aparut numeroase speculatii legate de viitoarea sa destinatie. S-a spus ca Schumacher s-ar putea retrage, ca ar ramâne la Ferrari, ca ar fi semnat deja cu McLaren sau chiar ca ar fi ajuns la un acord cu marea rivala din ultimele doua sezoane, Renault.


„Daca Michael va continua, o va face numai cu Ferrari. Nu am demarat deocamdata nici un fel de tratative, pentru ca nu a luat nici o decizie privind viitorul sau. In momentul in care va hotari sa-si continue cariera, voi sta de vorba cu cei de la Ferrari. Eu exclud insa posibilitatea ca el sa concureze pentru o alta echipa in Formula 1“, a spus Weber, precizând ca, daca ar fi in locul pilotului german, ar mai ramâne in Formula 1 cel putin doi ani.


Nu este exclus ca Michael Schumacher sa ia o decizie privind viitorul sau dupa incheierea Marelui Premiu al Europei, al cincilea din acest sezon, programat sa se dispute pe 7 mai, la Nürburgring, in Germania.


86,6 milioane pentru „Schumi“


Presa germana a anuntat la sfârsitul acestei saptamâni ca Ferrari i-a oferit septuplului campion mondial, Michael Schumacher, un nou contract, valabil pe doua sezoane, a carui valoare totala se ridica la 86,6 milioane de dolari. Michael ar urma sa primeasca 43,3 milioane pe sezon si va avea la dispozitie si o clauza conform careia ar putea renunta la Formula 1 dupa un sezon, in cazul in care va mai câstiga inca un titlu mondial.


„Cel mai bun lucru pentru pilot este ca acest contract nu-l va lega pe Schumacher pentru inca doua sezoane de Ferrari. El ar putea sa renunte, daca si-ar dori, mai devreme, fara nici o restrictie sau fara sa plateasca vreo suma scuderiei. Ar putea parasi «Marele Circ» dupa sezonul 2007 sau chiar la finele sezonului in curs, daca va fi din nou campion mondial“, a scris cotidianul Bild.


Scuderia de la Maranello a refuzat sa comenteze aceste noi informatii, iar purtatorul de cuvânt al pilotului, Sabine Kehm, a caracterizat stirea aparuta in presa germana ca fiind pura speculatie.


Prodrive, in F1 din 2008


Echipa Prodrive va concura in Campionatul Mondial de Formula 1 incepând din anul 2008, si va deveni astfel cea de-a 12-a grupare care va lua startul in aceasta competitie. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a comunicat vineri lista echipelor autorizate sa participe la editia din 2008 a „Marelui Circ“, Prodrive, echipa condusa de fostul boss al team-urilor Benetton si BAR, David Richards, fiind aleasa dintre cele 11 pretendente la singurul loc care mai era disponibil.


Max Mosley, presedintele FIA, a explicat de ce a fost preferata Prodrive: „Scuderia are resurse financiare deosebite, capacitati tehnice si experienta sportiva si este foarte bine cunoscuta de FIA datorita participarilor la Mondialele de Raliuri. Vazând ca au fost numeroase cererile de inscriere, am decis sa cerem informatii mai amanuntite despre fiecare echipa si asa am ajuns la concluzia ca Prodrive este cea mai buna alegere“.


Mosley a mai spus ca este putin probabila cresterea, in viitor, a numarului de echipe care concureaza in Formula 1, atât din motive de securitate, cât si din cauza faptului ca o astfel de decizie ar impune marirea actualelor facilitati de pe circuite, lucru foarte greu de realizat. La startul sezonului 2008 se vor alinia urmatoarele echipe: Sauber BMW, Ferrari, Red Bull Racing, Toro Rosso, Toyota, McLaren, Williams, Renault, Honda, Super Aguri,
Midland si Prodrive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS