19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal tinteste finala

Arsenal tinteste finala

In cea de-a doua semifinala a Ligii Campionilor, Arsenal Londra va intâlni miercuri, pe stadionul „Highbury“ din capitala Angliei, formatia spaniola Villarreal, echipa aflata la prima participare in competitie. Pentru nici una dintre cele doua combatante nu ar fi un dezastru o eventuala eliminare, ele ajungând in mod neasteptat in aceasta faza a competitiei.


Conform calculelor hârtiei, „tunarii“ sunt favoriti inaintea acestei duble manse. Villarreal se gaseste in fata unei misiuni foarte dificile, incercând sa faca de fapt ceea ce nu au reusit, de exemplu, Real Madrid si Juventus Torino, echipe pe care formatia pregatita de Arsene Wenger le-a eliminat in optimi, respectiv sferturi. „Submarinul galben“ va avea in fata o echipa neinvinsa de noua meciuri in Liga Campionilor pe teren propriu, londonezii pierzând ultima partida in aceasta competitie in sezonul 2003-2004 in fata concitadinei Chelsea. De atunci, Arsenal a câstigat sase meciuri pe „Highbury“ si a terminat la egalitate trei, cu toate ca a primit replica unor adversari mult mai bine cotati ca Villarreal. Si acestea nu sunt singurele cifre ale statisticilor care provoaca spaniolilor cosmaruri, „tunarii“ reusind sa nu primeasca gol in ultimele opt meciuri disputate in Champions League, ultimul care a reusit sa „penetreze“ poarta lor fiind jucatorul formatiei Ajax Amsterdam Markus Rosenberg, intr-o partida din faza grupelor. Asadar, nici o minge nu a mai trecut printre buturile portii germanului Jens Lehmann, de 739 de minute.


Confruntarea cu Villarreal va fi ultimul meci „european“ pe care il va gazdui arena „Highbury“, construita in urma cu 93 de ani, „tunarii“ urmând sa se mute in vara acestui an pe un nou stadion, „Ashburton Grove“.


Henry se gândeste la… Paris


Conducerea clubului Arsenal Londra este, fara indoiala, fericita ca echipa a ajuns in semifinalele Ligii Campionilor, in acest sezon de sacrificii financiare in care profiturile din anii trecuti au fost investite in constructia noului stadion. Cu toate ca prezenta in penultimul act este o performanta notabila pentru „tunari“, cel mai valoros jucator al echipei engleze, atacantul francez Thierry Henry, nici nu concepe ca el si colegii sai sa nu joace finala de la Paris.


„Toata lumea ne-a facut complimente pentru ca am ajuns pâna aici, insa nu am câstigat inca nimic. Trebuie sa mergem pâna la sfârsitul «calatoriei», care are ca punct final Paris. Ceea ce am realizat pâna acum este extraordinar, dar nu putem sa ne multumim doar cu atât, ci trebuie sa facem tot posibilul sa mergem pâna la capat“, a spus capitanul londonezilor.


Nici colegul sau, Gilberto Silva, nu are o opinie diferita: „Sunt multumit ca am eliminat pe Juventus si am ajuns pâna aici. Dar trebuie sa ne gândim ca nu a fost decât un pas spre directia cea buna. Nu trebuie sa ne multumim ca suntem printre primele patru echipe din Europa. Daca am reusit sa invingem echipe precum Real Madrid si Juventus, inseamna ca putem ajunge si in finala“.


In schimb, Cesc Fabregas, desi are numai 18 ani, a vorbit presei ca un „veteran“: „Sunt mândru de profesionalismul nostru. Nu este la indemâna tuturor sa ajunga in semifinalele Ligii Campionilor. Mi se pare normal sa fim fericiti, iar acest lucru este benefic pentru atmosfera din lotul nostru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS