19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Boro“ se viseaza in finala

„Boro“ se viseaza in finala

Antrenorul formatiei Middlesbrough sustine ca echipa sa trebuie sa profite de forma buna in care se afla si sa se califice in ultimul act al Cupei UEFA.


Steaua va intâlni formatia Middlesbrough in semifinalele Cupei UEFA, dupa ce gruparea engleza a reusit calificarea in aceasta faza a competitiei, eliminându-i pe elvetienii de la FC Basel, cu scorul general de 4-3 (0-2 in tur, 4-1 in retur). Steaua va juca primul meci la Bucuresti, pe 20 aprilie, iar returul este programat in Anglia, pe 27 aprilie.


Tehnicianul formatiei Middlesbrough, Steve McClaren, considera ca dubla mansa cu Steaua nu va fi usoara, dar crede ca echipa sa trebuie sa profite de forma buna in care se afla. „Nu va fi usor cu Steaua, dar trebuie sa obtinem un avantaj si sa mentinem aceste rezultate bune. Nu este suficient sa ajungi doar in semifinale. Trebuie sa profitam si sa ajungem in finala“, a spus McClaren.


Parcursul lui Middlesbrough in Cupa UEFA


Middlesbrough este la a doua participare consecutiva in aceasta competitie, sezonul precedent calificându-se pâna in optimi, când a fost eliminata de finalista de anul trecut, Sporting Lisabona.


In actuala editie a Cupei UEFA, Middlesbrough a debutat, in turul intâi, in compania grecilor de la Xanthi, pe care englezii i-au eliminat dupa 2-0 si 0-0. In faza grupelor, Middlesbrough a terminat neinvinsa cele patru jocuri din grupa D: 1-0, la Zürich, cu Grasshoppers, 3-0 cu Dnipro si 2-0 cu Litex Loveci, pe teren propriu, si 0-0 la Alkmaar, cu AZ. Calificata de pe locul 1 al grupei D, Middlesbrough a eliminat formatia germana VfB Stuttgart, in 16-imile Cupei UEFA, dupa 2-1 in deplasare si 0-1 pe teren propriu. In optimi, AS Roma s-a vazut nevoita sa paraseasca si ea competitia in fata gruparii engleze, in ciuda faptului ca scorul general al celor doua intâlniri a fost egal, 2-2. Datorita golului marcat in deplasare, in retur, scor 1-2, Middlesbrough s-a calificat in sferturile de finala, dupa ce invinsese in primul tur cu 1-0. FC Basel, urmatorul adversar al formatiei Middlesbrough, a fost eliminata in ciuda victoriei cu 2-0 din tur. In retur, Middlesbrough a invins cu scorul de 4-1 si s-a calificat in primele patru echipe ale Cupei UEFA, editia 2005/2006.


Prezentarea gruparii de pe „Riverside“


Lotul echipei engleze numara 12 „stranieri“, dintre care trei australieni, doi brazilieni, doi olandezi, un francez, un nigerian, un italian, un austriac si un spaniol. Numele importante din lotul lui Middlesbrough sunt portarul selectionatei Australiei, Mark Schwarzer, fundasul englez Gareth Southgate, mijlocasul brazilian Doriva, cel olandez George Boateng, englezul Ray Parlour si atacantul olandez Jimmy Floyd Hasselbaink, italianul Massimo Maccarone, nigerianul Yakubu Ayegbeni si australianul Mark Viduka.


Middlesbrough isi disputa partidele de pe teren propriu pe stadionul „Riverside“, care are o capacitate de 35.049 de locuri. In actuala editie a Premier League, Middlesbrough ocupa locul 14, acumulând 40 de puncte dupa disputarea a 31 de etape. In ultimul joc de campionat, Middlesbrough a invins, pe 2 aprilie, in deplasare, pe Manchester City, cu scorul de 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS