13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportInter, ucisa pe El Madrigal

Inter, ucisa pe El Madrigal

Villarreal – Inter Milano 1-0


• Stadion „El Madrigal“, spectatori: 22.800.


• A marcat: Arruabarrena ’58


Villarreal: Viera – Javi Venta, Quique Alvarez, Pena, Arruabarrena – Senna, Tacchinardi, Riquelme, Sorin (’78, Josico) – Forlan (’90, Calleja), Jose Mari (’78, Franco). Antrenor: Manuel Pellegrini.


Inter: Toldo – Zanetti, Materazzi, Samuel, Cordoba – Figo (’75, Mihajlovic), Cambiasso, Veron (’85, Cruz), Stankovic – Recoba (’56, Martins), Adriano. Antrenor: Roberto Mancini.


• Cartonase galbene: Tacchinardi, Viera / Figo, Martins.


• A arbitrat: Kyros Vassaras (Grecia).


La prima participare in Liga Campionilor, spaniolii au ajuns in semifinale si nu vor sa se opreasca aici.


Micuta echipa din Villarreal a mai facut o „victima“ in Liga Campionilor, eliminând pe Inter Milano si ajungând in primele patru formatii ale Europei, la prima participare in cea mai importanta competitie intercluburi. Dupa 1-2 in Italia, spaniolii s-au impus cu 1-0 pe „El Madrigal“, de ajuns pentru a intra in istorie. Eroul lui Villarreal a fost Arruabarrena, capitanul „submarinului galben“, revenit dupa o etapa de suspendare, punctând cu capul, peste Toldo, iesit la blocaj (’58).


Prima parte a intâlnirii a fost lipsita de ocazii clare de gol, cei doi portari privind cum coechipierii lor duc o lupta surda la mijlocul terenului. Senna a trimis pe lânga poarta in minutul 17 si a fost imitat de coechipierul sau, Riquelme, in minutul 34. De partea cealalta, Recoba a incercat sa inscrie din lovitura libera de la 35 de metri, dar a trimis in zid, iar sutul lui Stankovic din minutul 38, a trecut pe lânga poarta.


In repriza a doua au aparut si primele ocazii de gol. Mai intâi Jose Mari a sutat puternic, insa Toldo a respins peste transversala (’47), iar cinci minute mai târziu Riquelme a trimis slab, fara probleme pentru portarul italian. Golul spaniolilor nu i-a trezit pe interisti, tot Villarreal fiind mai periculoasa, prin Forlan si Riquelme, de fiecare data Toldo opunându-se insa excelent.


„Echipa nu a avut vointa, caracter, determinare. Ce enerveaza mai mult este ca dupa golul celor de la Villarreal nu a fost nici o reactie. Este un lucru de neinteles“, a declarat la final presedintele Giacinto Fachetti.


Presa italiana scrie ca aproximativ o suta de suporteri au manifestat impotriva jucatorilor interisti, la sosirea in Italia, pe Aeroportul Malpensa. Insa, si la imbarcarea din Valencia, jucatorii au fost huiduti, fiind nevoie de instalarea unui cordon al politiei spaniole.


La revenirea in Italia, Roberto Mancini a fost chemat la raport de patronul Massimo Moratti, pentru a explica esecul echipei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS