12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Basel se lupta cu statisticile

FC Basel se lupta cu statisticile

Echipa elvetiana FC Basel va intâlni in sferturile de finala ale Cupei UEFA formatia engleza Middlesbrough si, pe lânga faptul ca se va lupta pentru accederea in penultimul act cu formatia supranumita „Boro“, va trebui sa infrunte statisticile si traditia.


Pâna in prezent, in cele noua intâlniri anglo-elvetiene care au avut-o drept protagonista pe Basel, echipa din „Ţara cantoanelor“ nu au obtinut decât un singur succes, in 1995. Basel a invins atunci formatia Sheffield Wednesday, insa a reusit aceasta performanta in cea mai slab cotata competitie organizata de UEFA, Cupa Intertoto. De atunci, elvetienii s-au inclinat pe rând sau au remizat cu formatiile Aston Villa, FC Liverpool, Manchester United si Newcastle United.


Ultimul succes obtinut de o echipa din Anglia impotriva unei formatii elvetiene a fost reusit chiar de Middlesbrough, care a invins in toamna anului trecut, in faza grupelor, formatia Grasshopers Zürich, cu scorul de 1-0, gratie reusitei lui Jimmy Floyd Hasselbaink.


Vazând aceste date statistice, nu surprinde pe nimeni declaratia optimista a presedintelui clubului Middlesbrough, Keith Lamb: „A fost o tragere la sorti buna pentru noi. Chiar daca echipele elvetiene sunt in forma in ultimii doi ani, lucru demonstrat si in Champions League, sortii puteau sa ne ofere un adversar mai puternic. Daca ne vom concentra la ambele intâlniri, nu cred ca putem rata calificarea“, a spus Lamb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS