9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor sa produca surpriza

Tricolorii vor sa produca surpriza

Americanii au de partea lor palmaresul, net favorabil, publicul si suprafata de joc (rapida). In plus, sunt mult mai bine cotati in clasamentul ATP.


România a avut ghinion la tragerea la sorti a meciurilor din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, dând peste un adversar precum Statele Unite, in fata caruia tricolorii, cu Ilie Nastase in teren, nu au câstigat niciodata. Anul trecut, Pavel si compania au fost opriti de Croatia, in sferturi, echipa care tocmai eliminase SUA, iar apoi a câstigat Salatiera de Argint in dauna Slovaciei.


De mâine, timp de trei zile, românii se vor „bate“ cu americanii, la ei acasa, confruntare in care gazdele pornesc ca favorite.


Adversarii tricolorilor au de partea lor publicul si suprafata de joc, rapida, pe care se descurca foarte bine, dar si pozitiile net superioare din clasamentul ATP. Cu toate acestea, românii sustin ca nu vor merge in excursie la San Diego si vor face totul pentru a rasturna calculele de pe hârtie.


Daca Andrei Pavel, Razvan Sabau si Horia Tecau se afla de ceva timp peste Ocean, ei fiind eliminati in diverse faze ale turneului de la Delray Beach, Victor Hanescu, considerat noul lider al echipei, s-a pregatit in Bucuresti, aterizând in SUA in week-end-ul trecut. Chiar daca nu a mai invins pe nimeni intr-un meci oficial de simplu din luna noiembrie, Hanescu spera sa-si reintre in forma mâine, când este programata prima intâlnire din confruntarea româno-americana. „M-am pregatit bine si sunt gata sa produc surpriza. Daca voi câstiga primul meci, atunci presiunea va apasa pe umerii americanilor, iar Pavel va fi avantajat“, a afirmat Hanescu.


SUA aliniaza cea mai buna echipa


Statele Unite se vor prezenta in duelul cu România cu cea mai buna echipa posibila, având in vedere ca „veteranul“ Andre Agassi nu este refacut complet dupa o accidentare care l-a facut sa rateze Openul Australiei. Dupa ce anul trecut au fost invinsi acasa de Croatia, americanii nu-si mai permit inca un esec, motiv pentru care capitanul echipei, Patrick McEnroe, a apelat, pentru meciurile de simplu, la Andy Roddick (24 de ani, nr. 3 ATP) si James Blake (27 de ani, nr. 20 ATP), in timp ce la dublu vor evolua gemenii Bob si Mike Bryan (28 de ani, nr. 1 ATP).


La rândul sau, Florin Segarceanu, capitanul tricolorilor, i-a convocat pe Victor Hanescu (25 de ani, nr. 41 ATP), Andrei Pavel (31 de ani, nr. 82 ATP), Razvan Sabau (29 de ani, nr. 112 ATP) si Horia Tecau (21 de ani, nr. 442 ATP), primii doi fiind titulari in meciurile de simplu. La dublu, cel mai probabil se va miza pe tandemul Pavel / Hanescu.


Tragerea la sorti a meciurilor va avea loc astazi, de la ora 21.00 (ora României). Mâine si duminica, de la aceeasi ora, sunt programate partidele de simplu, iar sâmbata, de la ora 23.00 (ora României), va avea loc confruntarea la dublu, toate meciurile urmând sa fie transmise in direct de TVR 1.


Partida SUA – România se va disputa la La Jolla Beach & Tennis Club, din apropiere de San Diego. Clubul este defapt un teren de golf, pe care s-a improvizat o arena de tenis, la malul oceanului. Noua arena, care va avea caracter temporar, doar pentru partida cu România, are 4.000 de locuri.


Americanii sunt in avantaj


Daca in intâlnirile din Cupa Davis SUA conduce cu 5-0, in disputele lui Hanescu si Pavel cu Roddick si Blake scorul este de 7-2 in favoarea americanilor. Victor Hanescu a jucat de doua ori cu James Blake si o data cu Andy Roddick, dar de fiecare data a pierdut. In schimb, „Cneazul“ sta putin mai bine, laudându-se cu un 1-1 in meciurile directe cu Blake si, din pacate, cu un 1-3 in confruntarile cu Roddick. La dublu, Hanescu si Pavel au dat piept in acest an, in primul tur de la Australian Open, cu tandemul Bob Bryan / Mike Bryan, cel mai bun cuplu de dublu din lume, care s-a si impus de altfel la Melbourne, câstigând cu 6-1, 6-4, dupa 61 de minute de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS