17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a marcat, dar Juve a fost eliminata

Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata

Golul inscris de „Briliant“ pe „Olimpico“ nu a fost suficient pentru ca echipa sa sa se califice in semifinale.


Adrian Mutu a marcat, miercuri seara, un gol in partida pe care echipa Juventus Torino a câstigat-o in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), in fata formatiei AS Roma, la care este legitimat fundasul Cristian Chivu, in mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei Italiei. Mutu a fost titular, a jucat tot meciul si a inscris in minutul 49 dintr-un penalti acordat pentru un hent comis in interiorul careului de Perrotta. La Roma, Cristian Chivu a evoluat pe toata durata celor 90 de minute, cu toate ca in ultimele zile a avut dureri la muschii aductori.


Spre finalul meciului, mijlocasul francez al torinezilor, Patrick Vieira, a irosit o mare ocazie de a inscrie, trimitând mingea in bara. In minutul 18, mijlocasul Romei, Olivier Dacourt, si atacantul oaspetilor, Zlatan Ibrahimovic, au fost eliminati, dupa ce au avut o altercatie.


Chiar daca a câstigat pe „Stadio Olimpico“, Juventus a ratat calificarea in semifinale, pentru ca a pierdut, cu 3-2, meciul tur.


„Briliantul“ a fost laudat de presa


Adrian Mutu a fost considerat de presa italiana unul dintre cei mai buni jucatori ai meciului AS Roma – Juventus Torino. Cotidianul Liberta i-a acordat nota 7 lui Mutu, cea mai mare, la fel ca si coechipierului sau Christian Abbiati si jucatorilor Romei, Daniele De Rossi si Francesco Totti. Fundasul Romei, Cristian Chivu, a primit nota 6.


In schimb, site-ul italiamedia.net i-a notat cu 6,5 pe cei doi internationali români. „Nu a fost foarte precis la loviturile libere, dar a transformat cu siguranta penaltiul care a adus speranta in tabara torinezilor“, a scris sursa citata despre Mutu. Despre Chivu, italiamedia.net a precizat ca a facut un joc sigur, fara greseala.


Celelalte rezultate


Tot miercuri seara, echipa Udinese s-a calificat in semifinalele Cupei Italiei, dupa ce a terminat la egalitate, in deplasare, scor 2-2 (1-0), partida cu formatia Sampdoria Genova, in mansa secunda a sferturilor de finala. Pentru Udinese au inscris Di Natale (’43) si Pieri (’59), in timp ce pentru Sampdoria au marcat Foti (’63) si Pisano (’70). In tur, la Udine, scorul a fost egal 1-1.


Marti, Palermo a obtinut calificarea in semifinale dupa ce a invins, cu 3-0, pe AC Milan (in tur 0-1). Ultima partida din mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei Italiei, Internazionale Milano – Lazio Roma, s-a jucat aseara, dupa inchiderea editiei. In tur, cele doua formatii au terminat la eglitate, 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS