9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFavoritele s-au impus

Favoritele s-au impus

Energia Pandurii a invins Steaua Bucuresti la capatul unui joc in care orgoliile au depasit cu mult limitele fair-play-ului.


Turneul a debutat cu un meci special pentru venerabilul tehnician Lascar Pana, aflat pe banca tehnica a lui Dinamo dupa o viata glorioasa sub culorile lui Minaur Baia Mare, adversara amicala a campionilor la Târgu Jiu. Pana a dovedit ca este de neinlocuit, deocamdata, la Baia Mare, iesind invingator in fata fostilor sai colaboratori. Dinamo Bucuresti s-a impus, cu 42-36, in fata lui Minaur, dupa un recital ofensiv in care Cozma si Bondar au fost actorii principali. „Pasarila“ a inscris de unul singur 15 goluri fiind secondat de Bibirig, Armanu si Ghionea, fiecare cu câte cinci reusite, iar la baimareni Bondar a fost cel mai eficient, cu 12 goluri, urmat de Vizhbovsky cu opt goluri.


Mazilu si-a pierdut dintii pe teren


Rivalitatea dintre Energia Pandurii Târgu Jiu si Steaua Bucuresti nu are limite, indiferent daca jocul este oficial sau amical. Cei doi antrenori, Liviu Andries si Vasile Stinga, au ignorat scopul partidei si au trimis in teren cel mai bun sapte in fata unei sali arhipline, dornica sa savureze inca o victorie a favoritilor in fata granzilor din Bucuresti. Dupa 60 de minute de joc mai mult decât barbatesc, Energia Pandurii a plecat la cabine cu satisfactia unei noi victorii, lasându-l pe fostul mare handbalist, Vasile Stinga, sa reclame in fata camerelor de luat vederi un furt al brigazii de arbitri Ciurea – Barcan.


Doua cartonase rosii, câte unul de fiecare parte, si un handbalist, Mazilu, cu dintii pierduti pe podeaua Salii Sporturilor in urma unui contact de arte martiale sunt evenimentele neplacute ale unui joc care se dorea amical.


In prima repriza, elevii lui Stinga au condus ostilitatile pe teren, intrând la cabine cu un avantaj de un gol, 14-13. Pentru Ionut Mazilu, repriza a fost de doar 11 minute, pentru ca in urma unui contact cu un adversar si-a pierdut doi dinti si a plecat la cabine. Gorjenii au egalat pentru prima data in minutul 33, 15-15, insa pentru putin timp. Paradele lui Bichir si contraatacurile devastatoare ale lui Ilies (zece goluri) au fost cheia succesului in conditiile in care liderul Filip a avut parte de un tratament special.


Cu sase minute inainte de final, centrul Clenciu a fost trimis la cabine dupa ce a acumulat trei eliminari de doua minute, iar in ultimul minut de joc stelistul Mazilu a vazut rosu dupa un pumn aplicat lui Radu Costel. La Pandurii a revenit dupa un an de absenta din cauza unei accidentari extrema stânga Mihoci, autorul golului prin care gazdele au invins Steaua, 31-30.


„Daca arbitreaza tendentios, nu mai venim la turneu. Imi pare rau de spectacol, ca l-au stricat arbitrii. In strainatate, când te impinge pe aruncare se da eliminare, la noi nu, de aia jucam in patru-cinci jucatori meciurile internationale“, a spus Stinga la finalul partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS