9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavenport pleaca acasa

Davenport pleaca acasa

Americanca Lindsay Davenport, principala favorita a turneului Australian Open, a fost eliminata, ieri, in sferturile de finala, fiind invinsa de belgianca Justine Henin-Hardenne, cap de serie numarul 8. Vizibil afectata de o accidentare suferita la glezna, Davenport, finalista anul trecut la Melbourne, nu a reusit sa câstige decât un set in fata belgiencei, care s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-3, dupa o ora si 57 de minute de joc.


Henin, câstigatoare a editiei din anul 2004 a Openului Australiei, va avea o adversara de calibru in semifinale, pe rusoaica Maria Sarapova, creditata cu sansa a patra la câstigarea competitiei. Jucatoarea de 19 ani a eliminat-o in sferturi pe compatrioata sa Nadia Petrova, cap de serie numarul 6, pe care a invins-o in doua seturi, cu 7-6 (6), 6-4, dupa doua ore si un minut de joc. Sarapova va juca pentru a doua oara in semifinale la Melbourne, anul trecut reusind aceeasi performanta.


Celelalte doua semifinaliste se vor stabili astazi, când sunt programate meciurile: Amelie Mauresmo (Franta, nr. 3) – Patty Schnyder (Elvetia, nr. 7), Kim Clijsters (Belgia, nr. 2) – Martina Hingis (Elvetia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS