11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalih a sarit din schema

Salih a sarit din schema

Desi problemele pareau rezolvate, telenovela Salih Jaber continua, cel mai prolific atacant al Universitatii fiind lasat in Banie in perioada in care colegii sai se vor pregati in Insula Afroditei.


„Atitudinea lui Jaber din ultima perioada a lasat de dorit“, a declarat ieri finantatorul Universitatii, cu privire la interesul aratat de Salih la ultimele antrenamente efectuate sub comanda lui Stinga. Desi martea trecuta divergentele dintre atacantul irakian si conducerea alb-albastra pareau ca au luat sfârsit, ieri-dimineata lucrurile au capatat alta conotatie, numele lui Salih fiind sters de pe lista celor care vor efectua deplasarea in Cipru. „Laitmotivul“ acestei tevaturi a fost constituit de dezinteresul demonstrat de fotbalist la antrenamente, intârzierile repetate la sedintele de pregatire, aroganta acestuia, dar si de faptul ca „s-a dat lovit“ atunci când nu a fost cazul. Toti acesti factori au condus doar la nemultumirea lui Ovidiu Stinga, care l-a instiintat pe Adrian Mititelu, programând totodata o intâlnire cu Salih, la care a absentat impresarul Aksam Kadour, declarat persona non grata de oficialii olteni.


Mititelu si-a spus oful


„Ne-am saturat de figurile lui Jaber. Nici cu grupul nu se intelege prea bine, pentru ca este foarte dificil. Am discutat o data cu el, l-am asigurat ca isi va primi toti banii si ca va merge in Cipru. El a promis ca se cuminteste, ca nu va mai intârzia la antrenamente si se va pregati foarte bine. Eu m-am tinut de cuvânt, insa el nu. A continuat in aceeasi nota, in plus, a inceput sa «se dea accidentat», iar la controalele medicale nu a iesit nimic“, a afirmat finantatorul Universitatii.


„L-am chemat din nou la discutii si i-am adus alt translator, pentru ca pe Aksam nu vreau sa-l mai vad, deoarece nu a fost corect cu noi. Salih ne-a promis ca se va reabilita, dar nimic. Deja intrecuse orice masura. Apoi, Aksam ne-a cerut, prin intermediul lui Silvian Cristescu, sa nu-l mai luam in Cipru. I-am aprobat cererea pe loc, pentru ca ne saturasem“, a completat Mititelu.


„Vinovat este impresarul“


Finantatorul Universitatii a afirmat ca „raspunzator pentru toate aceste scandaluri este impresarul Aksam, dar si mass-media locale, pentru ca l-au facut pe Salih Jaber vedeta“. Mititelu a spus ca nu se simte vinovat cu absolut nimic, pentru ca el si-a respectat intelegerea cu cei doi irakieni, care vor sa profite financiar ca urmare a faptului ca Salih a primit doua oferte din Divizia A. In opinia patronului craiovean, atacantul de 26 de ani nu si-a facut decât datoria si nimic mai mult, faptul ca a marcat cinci goluri nu inseamna ca trebuie sa primeasca o marire contractuala.


„Aksam si presa poarta cea mai mare vina in acest scandal, pentru ca «l-au umflat» prea mult. Nu stiu ce bani mai vrea impresarul lui Jaber de la mine, pentru ca i-am dat si in plus o mie de dolari. Mi-a cerut 45 de mii de dolari, i-am dat banii. L-am si imprumutat cu 15 mii, iar acum mai vrea 15 mii de dolari si nu stiu pentru ce. Eu nu ma simt vinovat cu nimic, nici moral, si nici juridic. I-am dat lui Aksam 20 de mii de dolari fara sa-l vad pe Salih cum joaca. A primit doua oferte si vrea sa profite. M-am convins de asta când ne-a zis ca vrea sa ne dea toti banii pe care i-am dat eu lui Salih si sa ramâna jucator liber de contract. In ceea ce-l priveste pe fotbalist, jur ca nu am nici o restanta financiara la el“, a afirmat Adrian Mititelu.


Jaber la „satelit“, Costea II in Cipru


Pentru a-i da o lectie lui Salih Jaber, oficialii Universitatii au decis sa-l trimita la „satelit“, in ideea ca irakianul va reveni cu picioarele pe pamânt.


Finantatorul craiovean a afirmat ca aceasta hotarâre i-a apartinut lui Ovidiu Stinga, care l-a inlocuit, in lotul pentru Cipru, cu fratele mai mic al lui Florin Costea, Alexandru Mihai. Mititelu a afirmat ca nu se va renunta la serviciile lui Jaber, cel putin pâna in vara, pentru ca este un jucator talentat, dar care are probleme mari de comportament.


„L-am trimis la Primavara, ca sa-l trezim la realitate, poate scapa si echipa de la retrogradare. Nu vreau sa-l pierd, pentru ca este fotbalist bun, cu un simt al portii deosebit de dezvoltat. O sa-si revina, sunt convins de asta, dar mai intâi trebuie sa-si revizuiasca manifestarile. In locul lui va merge Alexandru Costea, pe care Stinga il place foarte mult. Este constiincios si chiar merita o sansa, pentru ca are stofa de atacant. Când a auzit ca merge in Cipru cu echipa, a inceput sa plânga de bucurie“, a afirmat Mititelu.


La nationala, alta data


Fiind convocat la nationala Irakului pentru Cupa Asiei, competitie programata spre sfârsitul lunii februarie, Salih Jaber si-a pus mari sperante in faptul ca oficialii olteni il vor intelege si va primi „binecuvântarea“. Insa s-a inselat, pentru ca staff-ul Universitatii a refuzat categoric, motivând ca aceasta competitie nu este inscrisa in calendarul oficial al FIFA, drept urmare, Universitatea nu este obligata de regulament sa-si dea acceptul.


„Salih nu va merge la nationala, deoarece Cupa Asiei nu este inclusa in programul oficial al FIFA. Va raspunde convocarilor doar la meciurile oficiale. Pâna atunci, se va pregati cu echipa a doua“, a incheiat Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS