10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSainz a iesit din lupta

Sainz a iesit din lupta

Fostul campion mondial de raliuri a lovit o stânca la kilometrul 26 al cursei, avariind sistemul de directie al masinii sale si terminând etapa pe locul 100. 


Etapa a opta a Raliului Dakar 2006 s-a desfasurat sâmbata, intre localitatile Atar si Nouakchott. Aceasta runda a avut un traseu de 568 de kilometri, care a fost alcatuit dintr-o proba speciala de 508 kilometri si doua tronsoane de legatura de 34, respectiv 26 de kilometri.


Fostul campion mondial de raliuri, Carlos Sainz, a iesit din lupta pentru titlu in urma problemelor pe care le-a avut pe parcursul acestei etape. La kilometrul 26 al cursei, Volkswagenul pilotat de spaniol a lovit o stânca, iar Sainz a fost nevoit sa se intoarca la Atar pentru a remedia defectiunile aparute la sistemul de directie. Pilotul iberic a pierdut astfel timp pretios si a terminat etapa a opta pe locul 100, la mai mult de sapte ore in urma invingatorului, ocupând in prezent locul 17 in clasamentul general, la opt ore, noua minute si 13 secunde fata de liderul Peterhansel.


Concurentii care participa la Raliul Dakar au avut ieri zi libera si au campat la Nouakchott.


Peterhansel a preluat conducerea


Francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi) a preluat conducerea in clasamentul general la clasa auto, dupa disputarea etapei a opta, care a fost câstigata de compatriotul sau Thierry Magnaldi (Schlesser-Ford), cu timpul de cinci ore si 56 de secunde. La doua zile de la primul sau succes, fostul motociclist câstiga astfel a doua sa speciala in Raliul Dakar la clasa auto. Magnaldi i-a devansat pe americanul Mark Miller (Volkswagen), cu sase minute si 52 de secunde, si pe Peterhansel, creditat cu acelasi timp ca Miller.


In clasamentul general, Peterhansel este urmat de coechipierul sau de la Mitsubishi, francezul Luc Alphand, sosit al cincilea in etapa a opta. Cei doi sunt despartiti de 32 de secunde, pe locul trei situându-se sud-africanul Giniel De Villiers (Volkswagen), la 26 de minute si 16 secunde de Peterhansel.


Coma,liderul „centaurilor“


La clasa moto, etapa a opta a fost câstigata de francezul David Casteu (KTM), cu timpul de cinci ore, 55 de minute si 55 de secunde. El a fost urmat, la doua minute si 13 secunde, de americanul Chris Blais (KTM) si la doua minute si 17 secunde de detinatorul titlului, Cyril Despres (KTM).


In clasamentul general, lider este spaniolul Marc Coma (KTM), urmat de compatriotul sau Esteve Pujol (KTM; la sase minute si 23 de secunde) si de chilianul Carlo De Gavardo (KTM; la 11 minute si 49 de secunde).


Ceaghin pierde din viteza


Rusul Vladimir Ceaghin (Kamaz) este in cadere libera dupa ce a câstigat primele sase runde ale Raliului Dakar 2006, la clasa autocamioane. In etapa a saptea, pilotul rus a terminat pe locul al saselea, in timp ce la finalul rundei de sâmbata s-a clasat pe pozitia a treia, la 51 de minute si 56 de secunde in urma invingatorului Firdaus Kabirov (Kamaz). Locul secund in aceasta etapa a fost ocupat de olandezul Stacey (MAN), la cinci minute si 25 de secunde de prima pozitie.


In ierarhia generala a cursei „greilor“, Ceaghin isi mentine prima pozitie, având un avans de 30 de minute si 32 de secunde fata de Kabirov si de 44 de minute si 54 de secunde fata de Stacey.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS