11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a câstigat increderea lui Capello

Mutu a câstigat increderea lui Capello

Adrian Mutu a profitat din plin de absenta lui Pavel Nedved. De fapt, românul a facut ca accidentarea mijlocasului ceh sa treaca neobservata, câstigând increderea lui Capello si un post de titular pe flancul stâng al lui Juventus.


Sâmbata seara, in disputa de la Palermo, evolutia „Briliantului“ a atins apogeul. Cu numai câteva ore inainte de a implini 27 de ani, Mutu si-a facut cel mai frumos cadou de ziua sa, golurile cu care Juve a câstigat meciul, dar si aprecierea tehnicianului Fabio Capello.


„Aceasta victorie este fructul muncii si al determinarii noastre. Trebuie sa ne regasim ritmul dupa vacanta de Sarbatori si o vom face repede. Era important sa invingem si am reusit. Sunt foarte fericit ca am marcat, mai ales ca am facut-o inaintea zilei mele de nastere“, a spus Adrian Mutu la finalul partidei de la Palermo.


Capello: „Mutu este un mare jucator“


La rândul sau, antrenorul Fabio Capello s-a declarat multumit de evolutia internationalului român. „Se descurca bine pe acest post pentru ca, in afara de faptul ca inscrie, munceste mult. Ambele extreme, Mutu si Camoranesi, au muncit mult si bine. Mutu este un mare jucator, de mare calitate, care demonstreaza ca se afla la un nivel foarte inalt. Este tânar si poate creste si mai mult. Este foarte determinat“, a subliniat Capello, care, pe lânga Mutu si Camoranesi, i-a mai remarcat pe portarul Christian Abbiati si pe mijlocasul Patrick Vieira, ultimul evoluând nerefacut complet dupa o accidentare.


Cuvinte de lauda la adresa lui Adrian Mutu s-au regasit si in presa italiana. Românul a fost desemnat cel mai bun jucator de pe teren de catre televiziunea care a transmis meciul si a fost cel mai bine notat de cotidienele Il Giornale si Quotidiano Nazionale, cu 7,5.


Site-ul oficial al clubului Juventus a scris, sub titlul „Marele Mutu!“, ca atacantul „a reusit o dubla splendida cu care a daruit echipei Juventus trei puncte pretioase pe terenul celor de la Palermo“ si l-a felicitat cu ocazia aniversarii sale.


Reactii ale presei italiene


Gazzetta dello Sport: „Daca in ultimele opt partide Capello s-a bazat pe instinctul de marcator al lui Trezeguet, de aceasta data cartea câstigatoare s-a numit Adrian Mutu, care, in rol de vice-Nedved, si-a daruit prima «dubla» in tricoul alb-negru si a inchis gura celor de la Palermo“. La Stampa: „Mutu a fost protagonistul absolut al meciului cu Palermo. Românul a iesit dintr-un tunel rusinos si periculos cu o mare incredere de sine. Se stia ca joaca bine ca al doilea vârf, la Parma a fost un mare golgheter: astazi se adapteaza la rolul cu care nu este obisnuit, de mijlocas lateral, si, in timp ce Nedved isi trateaza accidentarea, el nu pierde echilibrul in cursa alb-negrilor“. Tgcom.it: „Acum revansa lui Adrian Mutu este completa. Dat afara de la Chelsea dupa ce a avut probleme cu cocaina, românul a reusit sa lase in urma experienta negativa din Anglia si a devenit un element de baza in angrenajul alb-negrilor. A stiut sa-si faca incet loc in rotatia lui Capello, a acceptat sa interpreteze un rol nou, acela de mijlocas lateral, iar sâmbata seara a invins personal pe Palermo, cu cele doua goluri ale sale“.


Mutu – laudat, Del Piero – criticat


Daca Adrian Mutu a fost laudat de toata lumea, Alessandro Del Piero a fost criticat de antrenorul sau, chiar daca nu a jucat decât ultimele trei minute ale intâlnirii cu Palermo. Fabio Capello i-a reprosat lui Del Piero faptul ca a irosit o ocazie de gol in finalul partidei, când a preferat sa continue actiunea, in loc sa-i paseze lui Trezeguet. „M-am infuriat pentru ca ar fi trebuit sa dea drumul la minge. Dar este evident ca dorea mai mult sa bata recordul lui Boniperti (Giampiero Boniperti a inscris 182 de goluri pentru Juventus, record egalat de Del Piero in decembrie 2005 – n.r.), de aceea a continuat“, a comentat Capello.


Si administratorul delegat al clubului Juventus, Antonio Giraudo, s-a declarat multumit de atacantul român, precizând ca randamentul sau nu constituie o surpriza pentru oficialii gruparii italiene. „Mutu este un jucator de mare clasa. Il urmaream de mult timp si nu suntem surprinsi de randamentul sau. L-am urmarit si când juca la Parma si in continuare am crezut in el si am stiut ca poate fi un jucator foarte util pentru proiectul nostru. De aceea am exclus posibilitatea aducerii lui Cassano la Juve, pentru ca stiam ca in atac stam foarte bine“, a spus Giraudo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS