9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazbunarea lui Razvan Lucescu

Razbunarea lui Razvan Lucescu

Rapid – Feyenoord 1-0


• Stadion „Giulesti“, spectatori: 15.000.


• A marcat: Buga ’12.


Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, A. Karamian (’90, Perja) – D. Niculae, Buga (’84, Vasilache) – N. Constantin (’70, E. Dica). Antrenor: Razvan Lucescu.


Feyenoord: Lodewijks – Ostlund, Greene (’65, Vincken), Bahia, Bossachaart – Ghaly (’46, De Guzman), Ono, Paauwe (’81, Boussaboun) – Castelen, Kalou – Kuyt. Antrenor: Erwin Koeman.


• Cartonase galbene: N. Constantin, Maldarasanu, Coman / Bahia.


• Au arbitrat: L. Batista – J. Ramalho, J. Dos Santos (toti din Portugalia).


Seara de joi a fost una de referinta pentru fotbalul românesc. A fost seara in care ne-am facut din nou remarcati in Europa. E drept, dupa destul de mult timp. Europa va vorbi iar despre noi. Si nu la modul negativ. Steaua, Dinamo si Rapid au intrat in grupele Cupei UEFA si vor disputa cel putin patru partide internationale. Steaua si Dinamo deschisesera poarta spre Europa inca din tur, marea performera fiind Rapidul, care a eliminat lidera campionatului olandez (sase victorii din sase partide), Feyenoord. Considerata o misiune imposibila la prima vedere, reusita giulestenilor este demna de lauda, mai ales ca au avut in fata o echipa „pe val“ in Olanda, care isi propusese chiar cistigarea trofeului, isprava pe care o mai reusise in 2002.


Dupa 1-1 in linistea de pe „De Kuip“, oaspetii au facut cunostinta cu infernul din Giulesti si au cedat in minutul 12, cind, dupa o greseala a lui Ostlund, Buga a scapat spre poarta si a marcat din doua incercari. Elevii lui Lucescu s-au tinut bine, au controlat jocul si au respins orice incercare a olandezilor de a-l pune in pericol pe Coman. Vazind ca se ingroasa gluma, oaspetii au devenit spre final tot mai insistenti, dar apararea „visinie“ a rezistat eroic. In minutul 73, Feyenoord a inscris prin Bahia, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Apoi, Rapidul a irosit doua sanse imense de a termina mai repede meciul, insa Buga si D. Niculae au ratat singuri cu portarul. Noroc ca defensiva nu a cedat la incercarile disperate ale elevilor lui Erwin Koeman de a duce partida in prelungiri.


„Noi avem mult de munca, chiar daca azi (joi – n.r.) am fost echipa mai buna, dar asa este in fotbal, nu de fiecare data cea mai buna echipa cistiga. In ambele meciuri noi am meritat sa cistigam, dar am pierdut. Este simplu. Eliminarea este dificila pentru noi, dar trebuie sa mergem mai departe“, a afirmat tehnicianul lui Feyenoord. Dupa meci, Razvan Lucescu nu a dat nici o declaratie, insa nu l-a iertat pe patronul Copos, caruia i-a aratat degetul mijlociu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS