11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sintem principala candidata la retrogradare“

„Sintem principala candidata la retrogradare“

Revenit in Giulesti la cirma unei echipe care cauta cu lanterna primul punct pe prima scena a fotbalului românesc, Viorel Hizo a plecat umilit, nu neaparat de rezultat, ci de jocul slab al elevilor sai. Practic, Pandurii Tirgu Jiu nu a contat in jumatatea adversa de teren, D. Radoi fiind singurul norocos care a schimbat o pasa cu Coman, ca o rabufnire de orgoliu oltenesc la reusita capitanului Maftei. Asteptatul dialog Lucescu junior – Hizo a fost de fapt un monolog, atit in teren, unde Rapid a facut legea, dar si in afara suprafetei de joc. „Dulaul“ a refuzat sa participe la conferinta de presa, trimitindu-l pe Bicu sa justifice cumva jocul penibil al ultimei clasate. Prestatia celor trei noi achizitii a fost departe de asteptarile tuturor. Robert Nita a fost izolat in avanposturi de tactica precauta a lui Hizo, Osorio are prea multe kilograme in plus pentru a da o pasa precisa de citiva metri, iar Perisic nu a iesit cu nimic in evidenta. Fazele fixe s-au dovedit din nou cosmarul „pandurilor“, care au reusit sa pastreze tabela imaculata timp de 20 de minute, o performanta spre deosebire de etapele precedente, cind adversarii aveau nevoie de un sfert de ora pentru a deschide scorul. Vorbele lui Nita reflecta intocmai realitatea cu care se confrunta Pandurii: „In acest moment, sintem principala candidata la retrogradare.“


Hizo: „Nu sintem uniti“


Antrenorul „lanternei rosii“, Viorel Hizo, a gindit un bloc defensiv mobil, lasind deliberat initiativa gazdelor, dar totul s-a naruit in urma unei faze fixe. „Era foarte important sa nu primesc gol, ca in fiecare meci am luat gol in primul sfert de ora. Am luat in minutul 21, deci acum trebuie sa ma feresc de acest minut. Am inchis jocul perfect, dar daca nu poti sa faci marcaj intr-o faza fixa si sa primesti asemenea goluri…. Astia sint jucatorii pe care-i avem si cu ei trebuie sa jucam. Robert Nita nu m-a multumit, e foarte greu sa joci singur acolo. Eu am facut o strategie sa pot sa-i blochez pe Maldarasanu si Ilyes si am reusit, ei n-au sutat deloc la poarta. Era normal sa-i astept. Iordache are mingea, n-o ataca, o lasa la golul doi. Din pacate, Iordache a gresit a doua oara, la primul meci si astazi (duminica – n.r.). Scarlatache alearga, deposedeaza, iese cu mingea, paseaza, iar jucatorul care primeste nu poate sa o receptioneze. Unii isi dau sufletul pe teren, altii nu. Nu sintem uniti. O sa stau de vorba cu jucatorii si daca ei continua sa joace cu atita nonsalanta e imposibil sa ne salvam. Nu-si dau seama ca Divizia A este altceva. Ati vazut ca jucatorii de la Rapid au murit pe teren. Au facut alunecari, tot ce este posibil sa cistige. Au avut atitudine in joc“, a analizat Hizo meciul de pe „Giulesti“ si perspectivele echipei sale.


„Dulaul“ se astepta la mai mult de la unii dintre jucatorii sai, pe care ii banuieste ca nu ar vrea sa joace. Hizo a anuntat astfel o intrevedere urgenta cu Condescu, pentru a lua impreuna masuri drastice impotriva „sabotorilor“. „Sint dezamagit de atitudinea unor jucatori. N-o sa putem sa scoatem niciodata puncte daca vom continua sa luam de fiecare data cite doua goluri pe meci din faze fixe. Nici nu mai am cum sa le lucrez si ce sa le fac. Daca unii nu inteleg ca fara sa alerge nu vor putea sa joace fotbal in Divizia A, este foarte greu“, a incheiat „Dulaul“.


„Durii“, redusi la tacere


Echipa Pandurii a fost sustinuta la Bucuresti de galeria „Pan Durii“ formata din aproape 100 de suporteri, care s-au deplasat cu cinci microbuze. Acestia si-au sustinut favoritii pe tot parcursul jocului, dar nu s-au facut auziti, fiind acoperiti de galeria gazdelor, mult mai numeroasa si bine organizata. Altfel, Robert Nita, la solicitarea „Legiunii Granata“, desi este jucator la Pandurii, in momentul schimbarii i-a salutat pe fanii rapidisti si au scandat impreuna trivialitati la adresa Stelei, in timp ce grupul de sustinatori gorjeni a fost ignorat de atacantul care s-a remarcat in tricoul visiniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS