10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„«Cazul Chivu» este problema lui Mititelu“

„«Cazul Chivu» este problema lui Mititelu“

Astazi ar fi fost termenul limita in „cazul Chivu“, adica Universitatea ar fi trebuit sa plateasca 207.000 de euro celor de la CSM Resita, dar oficialii olteni au depus o contestatie in anulare, ceea ce implica aminarea executarii sentintei Comisiei pentru Statutul Jucatorului (CSJ). Dupa ce banii cuveniti celor de la CSM Resita au fost incasati de Universitatea (prin Dinel Staicu), cei de la Resita s-au adresat FRF, iar comisia abilitata (cea pentru Statutul Jucatorului) a sanctionat clubul din Banie, obligindu-i pe olteni sa restituie suma. Totodata, si Comisia pentru Recurs Federala (CRF) a dat dreptate celor de la CSM Resita, emitind in acest sens, in 4 iulie, o decizie definitiva si irevocabila. Universitatea ar fi putut face atunci, adica in termen de zece zile de la data emiterii (4 iulie), o contestatie la Tribunalul International Sportiv de la Lausanne, dar nu s-au adresat TIS, ci a depus alte acte la CSJ, respectiv CRF din cadrul FRF, solicitind acestor doua comisii federale anularea sanctiunii. Ultimul demers efectuat de Universitatea, respectiv o contestatie in anulare, depusa la Comisia de Recurs Federala, urmeaza sa fie analizat, dupa toate probabilitatile, la inceputul lunii octombrie, data pina la care Universitatea va fi programata in competitiile oficiale (Cupa României si campionat).


Benczik: „Actele lui Staicu sint antedatate“


Reprezentantul celor de la CSM Resita, Robi Benzik, a afirmat ieri: „Este o adevarata telenovela toata aceasta poveste clara, dar pe care unii vor s-o transforme intr-una confuza. Si stiti la cine ma refer… Dinel Staicu este cel care a darimat CSM Resita si Universitatea! Acum incearca sa depuna, sau o fi si depus, acte antedatate etc. E problema celor de la Universitatea… Tot ce afirma prin presa sint doar vorbe de prisos acum. Exista o decizie definitiva si irevocabila a Comisiei de Recurs Federala, iar asa-zisele acte depuse la comisiile FRF sint tardive. Nu le vad rostul. Nu am nimic de impartit cu dl. Staicu sau cu Universitatea, ci afirm cu toata responsabilitatea ca acei bani trimisi pentru CSM Resita trebuie sa ajunga in contul de la Resita! Cei din comisiile FRF, pe care eu niciodata nu i-am catalogat, ironic, «onorabili», asa cum, din eroare s-a inteles, au facut dreptate. Si sint convins ca nu vor schimba acum, in septembrie, o decizie definitiva si irevocabila emisa de Comisia de Recurs Federala in iulie“.


Turculeanu: „Staicu nu mai reprezinta nimic in fotbal“


Presedintele Comisiei pentru Statutul Jucatorului, Ion Turculeanu, a spus: „Nu am amanunte noi fata de ceea ce v-am explicat in interviul de saptamina trecuta. Conform deciziei CSJ, daca pina pe 20 septembrie (astazi, n.r.) nu se achita celor de la CSM Resita suma de 206.800 euro, Universitatea nu va juca miine meciul din Cupa României. Si apoi nici in campionat nu va mai fi programata. Nu cunosc insa ce a intreprins Universitatea la FRF dupa decizia CSJ, motiv pentru care nu comentez ceea ce nu stiu. Este posibil ca Universitatea sa fi intreprins anumite demersuri, dar asta doar la FRF puteti afla. Ziceti ca s-ar fi implicat acum in acest caz si Staicu? In ce calitate? Intreb asta deoarece mi se pare fara sens implicarea domnului Dinel Staicu acum. El nu mai reprezinta nimic in fotbal“.


Staicu: „Banii ar trebui restituiti de Mititelu“


Fostul finantator al Universitatii continua sa pretinda ca ambele comisii de specialitate ale FRF sint in eroare. Ieri, Dinel Staicu a punctat: „Am intreprins tot ceea ce este omeneste de facut in acest caz Chivu, dar continuu sa pretind ca este rea-credinta din partea celor de la FRF. Stiu si cine trage sforile pentru acesti bani“.


In cazul in care cei aproape 207.000 de euro va trebui restituiti celor de la CSM Resita, atunci bun de plata este, dupa toate probabilitatile, actualul patron al Universitatii. Sau cel putin asa a afirmat ieri Dinel Staicu: „Eu am declarat ca ma implic in acest caz doar pentru a recupera acei bani, cum se zice. Daca se mentine insa acea sanctiune, adica de a se restitui celor de la Resita acea suma, nu mai este problema mea. Dupa ce ca am dat lui Mititelu clubul mai mult pe degeaba, sa mai aduc acum bani si de acasa?! Nu cade bine… Este problema exclusiva a lui Adrian Mititelu“.


Secretarul Comisiei pentru Recurs Federala de la FRF, Mircea Constantinescu, a explicat ieri ca Universitatea a depus o contestatie in anulare, care se va judeca, dupa toate probabilitatile, la inceputul lunii octombrie. Reprezentantul FRF a precizat insa ca Universitatea va fi programata in competitiile oficiale (Cupa României, campionat) pina cind se va reanaliza acest „caz Chivu“. Constantinescu a evitat sa faca alte comentarii legate de faptul ca, in iulie, aceeasi Comisie de Recurs Federala a emis o decizie definitiva si irevocabila „cazul Chivu“. Comisia pentru Recurs Federala il are ca presedinte pe Mugur Filipescu, iar Ion Moraru este vicepresedinte, membrii fiind Dana Fintu, Josef Ivacsony si Slav Giulian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII