19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndre Agassi s-a calificat in sferturi

Andre Agassi s-a calificat in sferturi

„Veteranul“ Andre Agassi isi continua parcursul la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, dotat la masculin cu premii in valoare totala de 7.950.000 de dolari. Pe arenele de la Flushing Meadows, tenismanul american de 35 de ani a reusit, luni seara, sa se califice in sferturile de finala ale competitiei care are loc la New York. Desemnat al saptelea favorit al intrecerii, fostul lider mondial care are in palmares opt titluri de Mare Slem, dintre care doua la US Open (1994 si 1999), a trecut greu in optimi, dupa cinci seturi, de belgianul Xavier Malisse. Agassi a cistigat primele doua seturi, 6-3, 6-4, dar l-a pierdut pe cel care putea fi decisiv, la tie-break 6-7 (5). Americanul a cedat si setul urmator, 4-6, insa a revenit puternic in ultimul, pe care si l-a adjudecat cu 6-2.


In sferturi, Andre Agassi il va intilni pe compatriotul sau James Blake, care, desi a intrat pe tabloul principal cu un wild card, a ajuns in aceasta faza dupa ce l-a depasit pe spaniolul Tommy Robredo, cap de serie numarul 19, cu 4-6, 7-5, 6-2, 6-3.


In antepenultimul act al competitiei s-au mai calificat argentinianul Guillermo Coria, al optulea favorit al turneului, care a trecut cu 6-4, 2-6, 6-7 (5), 6-2, 6-2, de chilianul Nicolas Massu, si americanul Robby Ginepri, invingator cu 6-3, 3-6, 6-7 (8), 6-4, 6-0, in fata francezului Richard Gasquet (nr. 13).


Aseara urma sa se decida si ceilalti patru jucatori calificati in sferturile de finala, pe arenele de la Flushing Meadows fiind programate partidele: Roger Federer (Elvetia, nr. 1) – Nicolas Kiefer (Germania), David Nalbandian (Argentina, nr. 11) – Davide Sanguinetti (Italia), Lleyton Hewitt (Australia, nr. 3) – Dominik Hrbaty (Slovacia, nr. 15), Fernando Verdasco (Spania) – Jarkko Nieminen (Finlanda).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS