9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe anunta o lupta apriga pentru promovare

Se anunta o lupta apriga pentru promovare

Cel de-al treilea esalon fotbalistic porneste astazi la drum, de la ora 17.00 fiind programate meciurile din prima etapa. Cele cinci formatii doljene angrenate in Divizia C au fost repartizate in seria a V-a, alaturi de patru echipe din Olt si patru din Mehedinti. La prima vedere, seria pare extrem de echilibrata, existind destule echipe care se pot implica in lupta pentru promovare.


Dintre formatiile craiovene, doar Chimia si Armata isi pot propune un astfel de obiectiv, dar vor avea o concurenta acerba pentru un loc in esalonul secund, Building, Oltul Slatina (retrogradate din Divizia B) sau Minerul Mehedinti anuntindu-se si ele candidate la promovare.


Dunarea Calafat – Building


Revenita in Divizia C dupa un an in campionatul judetean, Dunarea Calafat are ca obiectiv mentinerea in acest esalon. Tehnicianul Valentin Ghita are la dispozitie cam aceeasi jucatori din ultimele sezoane, carora li s-au adaugat si citiva tineri fotbalisti adusi de la „Gica Popescu“. Calafetenii vor avea insa un debut dificil de campionat pentru ca vor primi vizita unei foste divizionare B care, in mare, si-a pastrat lotul din sezonul trecut si care doreste sa revina in liga a doua.


Armata – Progresul Corabia


„Militarii“ incep noul sezon in fata unui adversar care le-a pus mai mereu probleme in ultimii ani. Trupa din Corabia a fost in acesta vara „nasa“ formatiilor doljene in Cupa României, sfirsind prin a fi eliminata de Universitatea, in faza a V-a. Armata isi doreste insa un debut cu dreptul si nu concepe sa-si incurce planurile din prima etapa. „Va fi un campionat greu, dar nu ne speriem. Am acelasi lot de jucatori si daca vom juca asa cum am facut-o in returul sezonului trecut nu avem cum sa nu ne clasam pe podium“, a spus optimist tehnicianul craiovenilor, Mugurel Gusatu.


Chimia – FC Olt Scornicesti


Gruparea de pe „Combinat“ pare a avea un meci usor in debutul sezonului, FC Olt fiind o echipa care s-a salvat de la retrogradare pe ultima suta de metri. Trupa lui D. Baluta si Tilea nu poate insa sa-si trateze adversara de sus si trebuie sa obtina primele trei puncte din noul sezon, unul cu ambitii la fel de mari pentru „chimisti“. „Noi vrem sa facem o figura cit mai buna si in acest campionat. Daca in cel trecut am terminat pe podium, acum vrem sa fortam prima pozitie. Desi l-am pierdut pe golgheterul Alin Luta, transferat la FC Caracal, avem jucatori care sa-i ia locul. Lotul este in mare parte acelasi, deci ne bazam si pe omogenitate si experienta“, a precizat secundul Chimiei, Ilie Tilea.


Agromec Simian – „GP“


Noul campionat inseamna o noua provocare pentru tinerii jucatori de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ promovati de la echipa de juniori si care acum au sansa sa demonstreze ca nu s-a investit degeaba in ei. „Avem ca obiectiv evitarea retrogradarii si cresterii cit mai multor tineri fotbalisti“, a anuntat antrenorul Adrian Popescu. Chiar daca spera intr-un rezultat bun in partida cu cei de la Simian, tehnicianul craiovean se teme de un eventual joc dur al echipei adverse: „Intilnim o nou-promovata care are in componenta jucatori cu experinta care stiu sa puna osul si sa joace la intimidare. Acest lucru s-ar putea sa faca diferenta la un moment dat“.


Minerul Mehedinti – Universitatea II


Pentru echipa „satelit“ a Universitatii, acest sezon se anunta extrem de dificil. Cu o trupa tinara si fara experienta la acest nivel, antrenorul George Bita spera ca elevii sai sa faca fata rigorilor esalonului si sa reuseasca sa evite retrogradarea. Primul meci al alb-albastrilor va avea loc la Vinju Mare, acolo unde s-a „transferat“ recent echipa Minerul Mehedinti, cea care in campionatul trecut s-a luptat pentru un loc pe podium in seria a VI-a.


In seria a V-a se mai disputa partida Alprom Slatina – Oltul Slatina. Severnav Severin va juca meciul din prima etapa pe 13 septembrie, cind va intilni pe Arsenal Motru, grupare retrogradata sezonul trecut din seria a VI-a, dar care a obtinut pe ultima suta de metri locul lasat liber de Stiinta CFR Craiova, echipa care s-a desfiintat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS