9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-am veselit... la ei

Ne-am veselit… la ei

Rapid II – Universitatea  0-1


• A marcat: D. Orac ’22.


• Stadion „Electromagnetica“, spectatori: 600.


Rapid II: Curca – Dumitrescu, Rusu, Lipa (’46, Nicorec) – Calin, R. Oprea, Petrea, Negrut, Dumitru – Pena (’56, Cretu), Postolache. Antrenor: Marius Sumudica.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Craciunescu, Stoica – Dananae, A. Ionescu, Stinga (’35, Fritea), Saceanu, Velcovici – Dina (’63, Piturca), Orac (’80, D. Mihai). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Au arbitrat: A. Constantin – E. Cringasu, L. Sirbu.


• Observatori: M. Dridea, P. Abrudan.


• Cartonase galbene: Negrut, Rusu-2, Cretu, Calin / Ciuca, Saceanu.


• Cartonas rosu: Rusu ’61.


Universitatea a debutat cu dreptul in Divizia B, elevii lui Ovidiu Stinga reusind sa-si treaca in cont toate cele trei puncte puse in joc in partida sustinuta pe terenul echipei Rapid II. Pe un teren imbibat cu apa, cele doua combatante s-au luptat din greu sa controleze balonul, in timp ce jocul liber, barbatesc, lasat de centralul intilnirii, a condus la intrari dure din partea gazdelor si a lasat in dese rinduri impresia ca asistam la o partida de rugbi. Jucatorii pregatiti de Marius Sumudica si-au etalat calitatile de mercenari, intrarile prin alunecare cu talpa sus, faulturile din spate, fara minge, coate in figura si alte ingrediente care definesc „sportivitatea“, au fost in ton cu partea organizatorica a clubului bucurestean, care a lasat de dorit.


Revenind la intilnirea de pe strada Veseliei, putem spune ca Universitatea a facut o prima repriza foarte buna, in cea mai mare parte datorindu-se lui Ovidiu Stinga, jocul practicat de juveti fiind consemnat si pe tabela de marcaj. Dominind inca de la primul fluier al partidei, alb-albastrii au trecut pe linga deschiderea scorului dupa numai 14 minute de joc, cind Orac nu a gasit poarta aparata de Curca, din numai sase metri. Acelasi Orac a primit o pasa excelenta de la Craciunescu, a driblat doi adversari si cu o scarita de efect a deschis scorul (’22), declansind bucuria celor 200 de suporteri olteni. Iritati de cele intimplate, gazdele au beneficiat de multa ingaduinta din partea lui Augustus Constantin, lovind in dreapta si-n stinga. Dupa ce Rusu l-a tavalit serios pe Dananae, iar Negrut il pocnea cu orice ocazie pe Dina, a venit rindul lui Stinga sa cada victima, Petrea reusind sa-l scoata din joc (’35) dupa ce i-a aplicat o talpa pe genunchi. De la iesirea antrenorului craiovean din teren, evolutia Universitatii a inceput sa sufere, insa nu atit de rau incit sa nu mai puna de doua ori in pericol poarta adversa.


In partea a doua a intilnirii, Universitatea a inceput sa piarda teren, oboseala acumulata dupa efortul din prima repriza avind un cuvint greu de spus. Cu toate acestea, alb-albastrii au fost aproape sa-si mareasca avantajul prin Orac, Andrei Ionescu si Alex Piturca, insa gazdele au scapat cu fata curata datorita impreciziilor. Pasul inapoi facut la cererea lui Ovidiu Stinga avea sa fie taxat in doua rinduri de alb-visinii, in ciuda faptului ca ramasesera in zece oameni dupa eliminarea lui Rusu. Poarta lui Bornescu a fost pusa in pericol prima data de catre Petrea, care a sutat pe linga poarta, pentru ca Ion Dumitru sa dea mari emotii staff-ului alb-albastru cu zece minute inainte de final, insa goal-keeper-ul Universitatii si-a demonstrat clasa. Ultimele secvente ale partidei au apartinut tot giulestenilor, care au cautat egalarea pina in ultima clipa, insa Ciuca si compania au reusit sa conserve rezultatul din prima repriza.


Universitatea a obtinut victoria si moralul bun, dar, la fel ca in pregatiri, nu a reusit sa practice un fotbal de calitate mai mult de o repriza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS