9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioni timp de patru ani

Campioni timp de patru ani

Dupa etapa din week-end, a 35-a, Premier Division si-a desemnat cistigatoarea. Pentru al patrulea sezon consecutiv, Olimpique Lyon si-a adjudecat titlul de campioana a Frantei, dupa victoria de duminica seara, 2-1 cu Ajaccio. Cu trei etape inainte de final, lyonezii au 72 de puncte si nu mai pot fi ajunsi de ocupanta pozitiei a doua, Lille, care are 61 de puncte.


Pe stadionul „Gerland“, 39.000 de suporteri au savurat dupa meci un nou succes al favoritilor si un nou titlu. Olimpique a inceput bine si a deschis scorul in minutul 36, prin Sidney Govou, dar oaspetii, desi in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Seck (’42), au reusit sa restabileasca egalitatea prin Demont (’52). Golul care a adus la Lyon al patrulea titlu din istoria clubului a fost marcat de brazilianul Claudio Cacapa, in minutul 64.


Cu cele patru titluri de campioana a Frantei obtinute consecutiv, Olympique Lyon a egalat performantele formatiilor AS Saint-Etienne (1967, 1968, 1969, 1970) si Olympique Marseille (1989, 1990, 1991, 1992). Insa echipa din Lyon a cistigat pina in prezent doar de patru ori campionatul Frantei, in timp ce AS Saint-Etienne are in palmares zece titluri de campioana, iar Olympique Marseille opt.


Tot in etapa a 35-a, formatia pregatita de Ladislau Bölöni, Rennes, a ratat ocazia de a urca pe locul patru, echivalent cu prezenta in Cupa UEFA, dupa ce a remizat, 0-0, pe teren propriu, cu AS Monaco. Desi echipa sa se afla la al zecelea meci fara infringere, Bölöni s-a declarat suparat dupa meci, elevii sai ratind citeva ocazii bune de a marca, prin care ar fi putut depasi pe Marseille, de care ii desparte in prezent un singur punct. Cu 52 de puncte, Rennes a ramas pe locul cinci, dar mai are trei etape pentru a prinde cupele europene, fara sa mai fie nevoita sa astepe si jocul rezultatelor. Cealalta echipa la care evolueaza fotbalisti români, Nantes, este pe locul 15, cu 40 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS