9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Diavolii“ au tremurat pentru calificare

„Diavolii“ au tremurat pentru calificare

Nu de putine ori fotbalul isi arata si latura sa nedreapta. Asa s-a intimplat miercuri seara, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor, cind PSV Eindhoven a fost la un pas sa produca marea surpriza si sa ia locul Milanului in finala de pe 25 mai. Foarte putin a lipsit pentru ca olandezii sa duca meciul in prelungiri, dar un gol al italienilor, picat in ultimul minut, asa cum a fost si cel din tur, a curmat sperantele PSV-ului. Si in returul de pe „Philips Stadion“, Eindhoven a fost echipa mai buna. A muncit mult, si-a creat multe ocazii de gol, a si marcat de trei ori, dar nu a fost de ajuns in fata unei formatii care de multa vreme pare logodita cu zeita Fortuna. Si, cum de multe ori in fotbal norocul tine cu cei puternici, Milanul a ajuns in finala fara sa lase o impresie prea grozava in dubla cu PSV, formatia olandeza dovedindu-se superioara.


In tur, „diavolii“ au cistigat norocos cu 2-0, iar in mansa secunda au fost chinuiti serios de elevii lui Guus Hiddink. Pentru ca nu mai aveau ce pierde, gazdele s-au aruncat in lupta inca din start, iar rezultatul a venit imediat. Sud-coreeanul Park, cel care daduse batai de cap milanezilor in prima mansa, dar fara sa marcheze, s-a razbunat de data aceasta cu un sut sub transversala lui Dida: 1-0, in minutul 9. In mod ciudat, italienii nu au reactionat. Nici macar dupa ce Vennegoor of Hesselink a lovit transversala (’28). „Diavolii“ au parut mai mult cu gindul la derbiul din week-end cu Juventus, decisiv pentru cistigarea campionatului.


Golul marcat de Park a fost urmat de alta nenorocire pentru oaspeti, capitanul Paolo Maldini iesind la pauza, lovit la cap de Vennegoor. Letargia rossonerilor s-a prelungit si dupa reluare. Milanul a inceput sa se clatine si mai serios si a primit o noua lovitura. Salvat mai intii de gamba unui coechipier, la reluarea lui Bouma, si apoi de imprecizia lui Alex, portarul Dida n-a mai scapat la lovitura de cap a lui Cocu, 2-0, si avantajul oaspetilor din prima mansa era anulat (’65). Purtati in spate de 35.000 de oameni, olandezii au incercat lovitura decisiva. Finalul a fost absolut nebun. Dar, la fel ca in tur, milanezii au marcat in ultimul minut golul care i-a dus in finala. Liber in careu, Ambrosini a fructificat cu capul o centrare a lui Kaka si a incheiat socotelile cu PSV. Gazdele au avut o ultima tresarire de orgoliu si au mai marcat o data in prelungiri, prin acelasi Cocu (voleu din interiorul careului), dar reusita „veteranului“ olandez nu a facut decit sa puncteze la impresia artistica, acolo unde Eindhoven a iesit de departe cistigatoare. La Istanbul se vor intilni FC Liverpool si AC Milan, italienii fiind prezenti pentru a zecea oara in ultimul act al celei mai importante competitii europene intercluburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS