11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala Sarapova - Clijsters

Finala Sarapova – Clijsters

Turneul feminin de tenis de la Miami si-a stabilit finalistele. In ultimul act al competitiei de 3.150.000 de dolari se vor intilni rusoaica Maria Sarapova, a doua favorita a intrecerii, si jucatoarea begiana Kim Clijsters. In semifinale, Sarapova a invins-o in doua seturi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe americanca Venus Williams, cap de serie numarul 8. Tinara rusoaica nu s-a speriat de serviciul foarte puternic al lui Venus, care a reusit cinci asi, si a dominat-o pe jucatoarea din Statele Unite, punind capat seriei de trei victorii pe care surorile Williams le-au inregistrat la Key Biscayne (Venus in 2001, Serena in 2002 si 2004) si pastrind sansa de a cistiga un al doilea turneu in acest an, dupa cel de la Tokyo.


Cealalta finalista, Kim Clijsters, nu se afla printre capii de serie ai turneului, dupa lunga perioada de indisponibilitate care a coborit-o pina pe locul 133 in ierarhia WTA. Fosta lidera mondiala a revenit insa cu brio in circuit in urma cu zece zile, cind s-a impus la Indian Wells, ocazie cu care a ajuns pe pozitia a 38-a in clasament.


In penultimul act al competitiei de la Miami, Clijsters nu a avut nevoie decit de o ora si doua minute pentru a o depasi, intr-o maniera categorica, cu scorul de 6-1, 6-0, pe principala favorita, frantuzoaica Amelie Mauresmo. Belgianca a jucat aproape perfect, nu a comis nici o dubla greseala, spre deosebire de Mauresmo, favorita numarul 1 la cistigarea turneului, care nu a parut deloc in apele ei, facind numeroase erori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS