9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGala sportului gorjean

Gala sportului gorjean

Directia Judeteana de Sport Gorj si clubul CS Pandurii Tirgu Jiu si-au prezentat, intr-o sedinta de analiza, realizarile si nerealizarile anului trecut, iar aseara a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judetului in cadrul unei ceremonii gazduite de hotelul Parc. Alaturi de oficialitatile locale au fost prezenti Cristian Bocsa, inspector in cadrul Agentiei Nationale de Sport, si Stefan Copilu, membru al Federatiei Romine de Box. 52 de sportivi gorjeni au primit aprecierile pentru activitatea depusa anul trecut sub forma unor premii in bani, diplome si plachete. Directia de Sport a premiat 32 de sportivi, reprezentantii a 12 sporturi, iar clubul CS Pandurii a premiat 20 de sportivi care au obtinut medalii la intrecerile nationale si internationale.


Constantina Dita, sportiva anului in Gorj


Singura sportiva gorjeana care a reprezentat România la Olimpiada de la Atena, Constantina Dita, a fost desemnata sportiva anului 2004 in Gorj. Anul precedent a fost ultimul in care Dita a reprezentat judetul de bastina, deoarece la inceputul acestui sezon sportiva s-a transferat de la CS Pandurii la un club din Severin. Directia de Sport nu a intocmit clasamente, ci a nominalizat sportivii cu cele mai bune rezultate la fiecare sport in parte. Cei mai multi premianti au fost la atletism, opt, iar cei mai putini i-a avut tenisul, baschetul, voleiul, tenisul de masa, automobilismul si motociclismul, cite unul.


Institutiile statului, zgircite cu sportivii


Organizarea Galei sportului gorjean a costat Directia de Sport aproximativ 110 milioane de lei, dintre care 90 au fost asigurati din fondurile proprii si sponsorizari. Consiliul judetean a mai facut o data dovada ca sportul si sportivii sint neglijati si a oferit doar 20 de milioanane de lei. Atit merita ambsadorii sportului gorjean pentru un an de succese sportive pe plan national si international, adica mai putin de 600.000 de lei fiecare. Clubul CS Pandurii nu a cheltuit nimic din bugetul propriu, bazindu-se numai pe sponsorizari si pe cele 20 de milioane oferite de Primaria Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS